Sist oppdatert: 01.06.2007 07:26

Pinsetur i Vassfaret

KNUT SVEBAKK-JOHANSEN
 
  Etter mange år med faste pinseturer til Telemark ble det i år Hedalen og Vassfaret. Med skiftende vær og føreforhold ble dette noe nytt for oss (tre familier på tur).

For 35 år siden var jeg på Vassfarplassen og hadde lyst til å komme tilbake en gang og det ble i år. For 35 år siden satte jeg igjen en tollekniv inne oppe under taket inne på stabburet. Jeg hadde nok tenkt å kunne hente igjen kniven min en gang, men døren til stabburet var nok låst. Dette kan også være forstålig så det for bare bli slik, men jeg er spent på om kniven fortsatt står der.

Plassen var om mulig enn hyggeligere i dag med både låve og nye hus og en fantastisk utsikt. Ros til dem som setter slikt i stand! Vi måtte jo også til Øvre Grunntjerndammen og den gamle mølla når vi først var der inne.

Dette var en god opplevelse, og en kunne tenke tilbake til de dager da dette var hverdagen til mange personer der inne. Sender med noen bilder fra turen og oppfordrer andre til å ta turen dit inn. Det kunne muligens vært et skilt ved demningen som viste på hvilken side av elven mølla lå. (Vi måtte først gå ned på den ene siden og så den andre, men det gikk bra...)