Sist oppdatert: 07.03.2007 07:23

Vinterferie på Brunstad Conference Center

SILJE KULTERUD
 Boenheter

Jeg har ikke vunnet noen skirenn, heller ikke vært i Syden, men hatt en utrolig flott vinterferie på Brunstad Conference Center!

Det ble i år, som i fjor, arrangert Artic Equestrian Games (AEG) i storsalen på stevnestedet vårt i Vestfold. AEG er internasjonale sprang- og dressurkonkurranser på Grand Prix-nivå med verdensstjerner og store idrettsprestasjoner.

Også Mounted Games, en konkurranse der to og to ryttere var på lag og fikk fysiske utfordringer på hesten, var på programmet. Det var også hingstekåringer som stod på programmet. Ca 300 ryttere fra elleve land deltok, og det var ca. 500 hester på området. AEG arrangertes av Vestfold Horse Show i samarbeid med BCC og Walber, og gikk over elleve dager.


Brunstad Conference Center

Stevneleder var sprangrytteren Eirik Berentsen, som også rir selv og er med på det norske landslaget. En av kveldene ble det satt nordisk og europeisk rekord i høydehopp. Det var Carsten Ganderup med hesten Liwe Star som hoppet hele 2,30 m høyt – litt av et syn! En av kveldene var det auksjon og mulighet for å få seg en hest. Den billigste kunne kjøpes for omkring 40000 NOK, og den i det litt dyrere slaget ble solgt for nesten 800000 NOK!!! Men så er det penger å tjene på disse hestene også.

Rundt omkring i konferansesenteret var det mange boder der vi kunne kjøpe alt av hesteutstyr, klær, hengere og mye mer. For de mindre hestefrelste var det andre tilbud, f. eks hadde Mercedes Benz (sponser av AEG) utstilling/salg av biler.

Videre var det film i egen ”kinosal”, spillerom med dansematter, playstation og annen underholdning for barna. Det var også et festlig innslag fra med ponniløp fra Lefsdal Rideskole. Ute var det en morsom akebakke med arrangerte akekonkurranser i kostymer og med heiagjenger. Det ble en helikoptertur til vinnerlaget! Det var også laget skøytebane i fotballbingen, og på kveldene var det konserter med kjente artister som Idolvinner Aleksander With, rap-gruppa Karpe Diem og artisten Marit Larsen.

En del av oss hadde muligheter til arrangement utenfor området. Det var bl.a. gokartkjøring, bowling, badeland og slalåm/brettkjøring.

Kanskje du kunne tenkt deg og tilbringe vinterferien neste år på denne måten?
Det er faktisk mulig! Du kan leie hytte eller leilighet, eller du kan komme på dagsturer og kjøpe billett for dagen. Mattilbudene er store: ferdig frokost, lunsj og middag serveres, egen kolonial finnes på området hvis du vil lage dine egne måltider. Det er også mulighet for å kose seg på luksus restauranten Davidos eller ta en kveldstur i Mocca baren.

Hesteshowet ble også sendt på TV2 Zebra (redigert av brutter’n Henrik, som jobbet for dem).

Vil du se flere bilder og lese mer? Se på hestefrelst.no

Vi har vår egen hytte på Brunstad, og alle hedølinger er hjertelig velkomne på besøk når de kjører den veien, eller rett og slett har lyst til å se hvordan vi har det der. Familien vår drar hit så ofte vi kan!