Sist oppdatert: 11.03.2007 08:37

Fikk bredbånd etter gjentatte henvendelser

ARNE HEIMESTØL
 
  -Det er ikke mulig å få bredbånd der du bor, og Hedalen er ikke prioritert utbyggingsområde for Telenor. Det kan ta 2-10 år før utbygging kommer i gang i denne bygda, og vil du dekke kostnadene selv, vil det komme på mellom 20 000 og 200 000 kroner. Dette var svaret Finn Holm Olsen fikk da han prøvde å få bredbånd. Men så kom kontrabeskjeden fra Telenor.

Det er ikke få ganger Olsen har ringt til 05000. Stadig nye personer har gitt svar. Til slutt minte han Telenor om at det går linjer over eiendommen hans og at det derfor måtte være rett og rimelig å få glede av ei av disse.

-Send klage til klagenemnda vår, var svaret han da fikk. Og klage ble sendt på direkten. Den ble tatt til følge, og da Telenor ble to dager forsinket med å ordne linja, fikk Olsen telefon der selskapet beklaget forsinkelsen.

Nå er imidlertid bredbåndet på plass. -Vi slipper å bruke et kvarter på å betale ei regning, og ikke minst unngår vi å bli koblet ned fordi vi bruker for lang tid, forteller Finn Hom Olsen tilfreds. -Mas nytter!

ISDN og  bredbånd

Det spørs om ikke flere skal prøve følgende: Telenor har for få linjer i Hedalen. De er forpliktet til å skaffe telefon til dem som spør, men ikke bredbånd. ISDN-linje er inngangsport til å få bredbånd seinere. Vi har fått melding om at noen har lykkes med å gå den veien...

Telefonnummeret til Telenor er 05000. For ordens skyld: Eidsiva er foreløpig alene om å levere bredbånd i Hedalen. De er imidlertid avhengige av at Telenor har linjer som kan brukes til ADSL.