Sist oppdatert: 14.03.2007 08:35

Krevende flyttejobb

Tekst: Arne Heimestøl
Foto: Helge Nordby
  I flere år har HEDDA  hatt ei demonstrasjonshytte ved fabrikken. Onsdag ble denne hytta flytta til Helsenningsberget. Den 12 meter lange og 6,5 meter brede fritidsboligen tok selvsagt hele veibanen da den beveget seg på en svær lastebil nordover bygda, og flyttinga, som ble påbegynt i dagslys, ble vellykket avsluttet seint på kvelden.

HEDDA  fikk god hjelp av politiet denne dagen. Trafikken måtte selvsagt dirigeres for at dette skulle gå bra. Også SAE stilte opp, for flere plasser krysser kabler veien, og disse måtte løftes opp for at transporten skulle komme fram.

I Åsli oppstod det problemer. Kranbilen havnet i grøfta da den skulle slippe forbi en annen bil. Men etter ei tid kunne transporten fortsette. Et godt forarbeid med grusing og rydding medvirket til at det hele gikk bra.

Hengende på en redningsbil fra Viking og støttet av en hjullaster gikk siste del av transporten opp til Helsenningsberget, og seint på kvelden ble hytta løftet trygt på plass på sitt nye fundament.

Dermed er første fritidsboligen på plass på dette tomtefeltet, og nye eiere kan ta den i bruk allerede til påske. Ny demonstrasjonshytte på fabrikken kommer etter hvert, men inntil videre skal HEDDA  bruke en ny hytte på fjellet til potensielle kunder.
 

Nok en gang har Bergheim Transport, Ulnes gjennomført en vellykket transport for HEDDA . Denne gangen godt hjulpet av Johannes Strandbråten, Viking Redningstjeneste på Leira, T.O.Bull-Hønefoss, SAE og Politiet.