Sist oppdatert: 04.03.2007 17:33

Reisebrev

LEIKNY HARTVIGSEN
 
  Ja, nå er vi kommet til Melbourne, Australia. Kom hit søndag ettermiddag, etter at vi hadde levert bilen på New Zealand. Vi hadde da kjørt rundt på hele sør-øya av New Zealand. Der var det utrolig flott. Temmelig øde, men kjempefin natur. Vi var i Tasman bukta og badet på de gyldne strendene, gikk en lang tur i Abel Tasman naturpark (1.2 mil, men den lille trilla som vi har måttet kjøpe til Simon holdt hele den turen, og virker fortsatt).

Vi fikk også med oss en fantastisk solnedgang på vestkysten, vi så at hele solen druknet i havet, virkelig fascinerende.

Området rundt Quenstown var også helt fantastisk. Vi reiste der opp på en høyde hvor deler av Ringenes herre ble spilt inn. Der var det en helt nydelig utsikt. Der fikk vi også mate mange av de dyrene som gikk rundt der. Lama, geit, dådyr, esler og annet.. Veldig moro.

På sør øst kysten fikk vi litt dårligere vær (men vi kan vel ikke klage, når vi har sett hva dere har) men her fikk vi sett seler, sjøløver og pingviner.

Det eneste vi ikke rakk og som vi hadde håpet å få med oss var hvalsafari. Men tida gikk litt for fort på slutten. Men vi håper å få med oss det her i Australia.

Vi hadde jo tenkt oss en tur til Tasmania nå når vi kom til Melbourne, men vi har nå slått det fra oss. Tenkte å hoppe på en ferdig opplagt tur, med båtreise, buss og overnatting. Men de ville ikke ha med så små barn som vi har på en slik tur. Vi var også rimelig slitne etter alle inntrykk fra New Zealand, at vi syntes det var greit med nøn dager i ro. OG så er det jo mye spennende å se her i Melbourne også. De første nettene her bodde vi på et hotell veldig nære sentrum. Fikk da med oss Queen Victoria market. ET kjempedigert markede. Muligens er dette markedet årsaken til at det føles som om koffertene har krympet. Utrolig morsomt å gå rundt der.

Det ble imidlertid litt for bråkete for oss å bo så nærme sentrum, så nå har vi funnet et nytt hotell nærme stranden. Bor på et sted 6 km utenfor Melbourne city som heter St. Kilda beach. Hotellet ligger ca 50 meter unna en flott strand. Så nå blir det mye bading. Været er helt nydelig her.. En god del varmere enn New Zealand. (Tror det er bortimot 30 grader, og mye sol).

Vi hilser til alle kjente!