Sist oppdatert: 18.03.2007 18:34

Valdresmesterskap i stafett

JAN-ARILD HEGDAL
 
 

Søndag den 11. mars ble Valdresmesterskapet i stafett arrangert på Leirskogen. Arrangementet er et samarbeid mellom Bagn IL, Begna IL og Hedalen IL. Hovedoppgaven til Hedalen er å være ansvarlig for tidtakingen. Årets stafett hadde samlet 37 lag fra hele Valdres.

HedalenS unge skiløpere viste at det spirer og gror godt i bygdas skimiljø. Hedalen stilte med 5 lag, 4 av lagene fikk sølvmedaljer.

I klassen for gutter inntil 13 år samlet alder maksimalt 31 år gikk Hedalen I bestående av Torjus Kjensrud, Lars Martin Grøv og Edvart Myrvang Bakke inn til en flott 2.plass. Ikke langt bak kjempet Hedalen II bestående av Ola Øverby, Halvor Grønhaug og Roy Atle Kjensrud seg inn til en 4. plass – etter en kjempespurt av Roy Atle. I denne klassen deltok det 8 lag.
 


I klasse jenter inntil 15 år samlet alder makismalt 37 år stilte Hedalen med Mona Ildiko Hegdal, Olaug Myrvang Bakke og Hanne Bjørgan. Også jentene klarte en 2. plass etter å ha ledet ved første veksling. Totalt 5 lag deltok i denne klassen.

I klasse gutter inntil 17 år samlet alder makisimalt 45 år ble det en ny 2. plass til Hedalen. Laget ledet stafetten til en stykke ut i siste etappe, men Fjellblom sitt guttelag ble for sterke. På Hedalen sitt lag gikk Anders Berg Stensrud, Petter Grønbeck og Aleksander Hegdal. I denne klassen deltok det 6 guttelag.

Valdresmesterskapet i stafett er ikke bare for yngre utøvere, det er også klasser for bedriftslag. I år var det ingen herrelag som deltok, men det deltok 2 damelag begge fra Sør-Aurdal. Det var et lag fra Sør-Aurdal kommune med løpere fra Bagn og et lag fra Hjemmesykepleien fra Hedalen. Her ble damene fra Bagn for sterke, Hedalen måtte gi tapt og ble nummer 2. På laget gikk Nina Haugom Grøv, Anne Fossholt og Kari Haglund Nordby.