Sist oppdatert:
09.10.2007 16:50 |
Kake
eller ikke kake?
ERLING HOLM OLSEN
I media, og overalt der vi snur oss,
skriker verden til oss at vi er overvektige, i dårlig form. Vi har feil
kosthold, vi trener ikke nok, vi kjører for mye bil, og ikke nok med
det, vi lærer disse dårlige vanene til de kommende generasjoner. For mye
sukker, for mye fett, for mye proteiner, for mye ditt, for mye datt.
Folk får livsstilssykdommer, vi lager sykehuskøer, vi er dessert-
generasjonen.
Kake eller ikke kake?
Jeg er fantastisk glad i kaker. Så å si alle kaker. Jeg tar meg selv på
fersken i konfirmasjoner, og selskaper i å smake på absolutt alle
kakene. Sjokoladekaker, suksessterte, verdens beste, marsipankaker,
kransekake, kremer og fyll som nærmest ber meg om å la de gli lett over
smaksløkene og ned i magen. Et stykke til? Ja, hvorfor ikke.
Er jeg et potensielt
helseproblem?
Det er jeg helt
sikkert. Jeg bruker nok en del tid på trening og spiser vel generelt
nokså sunn og næringsrik mat. Men det er noe med disse kakene. Et lite
sidespor og tankevekker. Alle som har vært så heldig å få oppleve at
sine besteforeldre eller foreldre har nådd nokså høy alder, og de skal
friste deg med liten kaffekopp.
De server da ikke en
liten bit med kli med brunost (den er visst også proppfull av sukker),
eller
fedonbrød,
med Norvegia ekstra lett. Nei, noen saftige gode kaker med krem og
vaniljefyll, sjokoladetrekk og det som bedre er. Og det beste er at det
har de alltid har servert det. Og kom ikke og si at de ikke har spist av
fatet selv, hver gang. Og de har da vitterligen blitt 80/90 år.
Nei, få slutt på
hysteriet. Gi meg et stort stykke med bløtkake og to Sara Bernard før at
blodsukkeret blir for lavt. Jeg får heller ta en ekstra økt med situps i
morgen og håpe at jeg ikke triller rundt som en badeball når jeg blir
50.
Ja til kake og det
med en gang! |