Sist oppdatert: 30.10.2007 16:54

Barnebarn

MAGNE SKOGLY

Da har det skjedd igjen. Et nytt familiemedlem. Denne gang ble det jente, og det er lenge siden sist på vår side. Det blir jo litt oppstyr når en ny borger kommer til. Er det ti tær og ti fingre? Spiser ungen skikkelig, og sover den om natta?

Bilde og film skal tas av ungen sammen med foreldre, besteforeldre, oldeforeldre, nevøer, nieser, tanter og onkler. Slekt skal besøkes, utstyr skal kjøpes, helst i rett farge, og strikkepinner og vev går for fullt.

Men det er jo et oppstyr en ikke ville vært foruten. Kan ikke huske at det var så mye oppstuss da vi hadde små, men i dag har vel besteforeldre både bedre tid og er mer mobile.

Vi er så heldige at vi har flere barnebarn i nabolaget, og det er alltid stas når de kommer. Det være seg en kort visitt eller overnatting. Da skal det leses, spilles og andre aktiviteter som tar helt futten av en gammel skrott.

Dataspill er veldig populært, men der kommer man til kort overfor barnebarn. ”Ikke sånn farfar, men sånn må du gjøre det. Nå må du først sette inn CD`en.” Her får man stadig undervising når det gjelder bruk av data. Ganske imponerende hvor fort de setter seg inn i bruken av datautstyr.

Det som imponerer meg, er hvor godt de husker. Har du lovet dem noe en gang, kan du være sikker på at de husker de. Det kan gå måneder, så får en spørsmålet. – Farfar, husker du at du lovet meg det? Da er det bare å sette i gang, selv om en har glemt det for lenge siden.

Utrolig hvor fort barnebarn lærer å tvinne besteforeldre rundt
lillefingeren, dette er egenskaper enhver selger kan misunne dem.
Selv de tøffeste tryner sprekker opp når det er snakk om barnebarn.
Men da kan en jo med god samvittighet skjemme dem bort litt.

En annen ting er sannhet og ærlighet. En får høre sannheten om farfars ”pannelugg” eller bestemors bakdel. Unntaket er når det er noe spesielt de vil. Da kan komplimentene komme på løpende bånd. Så tida med barnebarna må man bare fortsette å nyte.

Og til dere som ennå ikke har barnebarn, kan jeg si at dere virkelig har noe å se frem til.