Sist oppdatert: 11.09.2007 03:22

Idrettens dag 2007

TONE KJENSRUD
 
 

Lørdag 8. september ble idrettens dag arrangert ved Hedalen idrettslag sine anlegg. Det var tidvis strålende solskinn og god temperatur for å tilbringe dagen ute for store og små.
 

Nytt av året var at alle aktiviteter ble arrangert i og ved grasbanen. Det førte til stor stemning både blant utøvere og tilskuere, og jeg tror vi trygt kan si at det også førte til økt aktivitet både blandt barn og voksne. I alt 56 unger mottok diplom for vel utførte bragder.

Ola Jonny, Berit og Bente var blant de som sto for teknisk

        gjennomføring av arrangementet.


Kulestøting/kulekasting

Dette var en populær aktivitet både for store og små. En kunne velge å kaste med stor eller liten kule, og det var fritt fram for kreative kasteteknikker!!


 

Erik tar sats

Beate i støtet!

Øyvind får hjelp av Tuva til oppmåling av kastet!

Torjus kaster kula høyt!


60-metern

Denne øvelsen er en pine for de av oss som mangler futt i beina, men på innsatsviljen, humøret og farta til alle ungene som sprang på lørdag var det ingenting å si på!!

Halvor, Erik og Torjus

Silje og Lars Andreas


Lengde med varierende tilløp

Denne øvelsen var en stor publikumsvinner. Her deltok både unger og voksne med sprett og stor innsatsvilje. Flere av gamlekara kjempa

hardt om å slå Hanne sin rekord (for dagen) på 3 m og 76 cm..... men det var det ingen som klarte!
 

    Hanne i sitt rekordhopp!

Amund er fortsatt spretten!


Sykkelløype

Mange benytta anledningen til å la bilen stå og sykla til og fra skolen. I tillegg var det laget en sykkelløype for de som hadde lyst på enda flere utfordringer.

Tuva er klar med hjelm og sykkel

 

Musikk og lotteri

Bjørnar, Anne og Leif Erik stilte opp med musikalske innslag. Stemningen på tribunene ble stor når Leif Erik stemte i med den gode gamle fotballsangen som ble laget til A-laget i deres storhetstid.

Nede ved kommentatorbua var det loddsalg og anledning til å tippe på kampresultater, og på   hvor mange gråstein det var putta opp i et Norgesglass! Hovedpremiene var en flott sykkel og en tur med båt til Fredrikshavn for 4!

Fotball

I år var det knøttene som var først ute med sine kamper. Hedalen stilte med tilsammen 3 ulike knøttelag. Først spilte de Hedalen mot Hedalen (det ene laget vant!). Fra Begnadalen var kom det ett knøttelag for å opprettholde tradisjonen om storkamper bygdene imellom. Kampen bød på godt spill og flotte mål, og tilslutt var det Begnadalen som dro hjem seieren. Den siste knøttekampen  sto mellom knøttejentene og mødrene deres. Dette ble rein utklassing – mødrene ble rundspilt gang på gang og jentene gikk av banen som overlegne seier»herrer»!

 

Nordgarding – sørgarding duellen

En årviss tradisjon er kampen mellom nordgardinger mot sørgardinger. Ifjor var det de i sør som gikk av med seieren. I år var det tid for revansje! Kamplystne nordgardinger stilte med topptrent lag og slo velfortjent sørgardingene 2-1!!!
 

Tautrekking

En annen årviss tradisjon er tautrekking mellom de i nord og de i sør. I år var det så mange som ville være med at øvelsen ble delt i to avdelinger. Første styrkeprøve sto mellom de under 16 år. Også her vant nordgaringene elegant!!! Styrkekampen mellom de voksne var så hard at  tauet rauk 3 ganger – til stor underholdningsverdi for tilskuerne!!! Derfor ble det heller ikke kåret noen vinner, men som «objektiv» reporter vil jeg påpeke at tauet rauk hver gang på nordgardingsida...noe som indikerer klart hvem som dro hardest!!!!

 

Idrettsdagen var en stor suksess, og noe av overskuddet MÅ gå til innkjøp av nytt tau!!

Fra styrkeprøven for de under 16 årHer går sørigardinga i bakken etter at tauet røk