Sist oppdatert: 23.09.2007 19:19

Avreise til Namibia

TONE KJENSRUD
 
  Nå er det meste pakka....alle dokumenter på plass (det siste kom i posten i dag)....kamera, pass, billetter, bankkort, kontaktlinser, migrenemedisin, pc, osv er under kontroll! I morgen kl. 17.10 sitter vi på flyet til Windhoek, Namibia!

Jeg skal ha lærerpraksis på Windhoek Vocatinal Training Center www.wvtc.edu.na  i 6 uker, - og så tar vi oss ei snau ferieuke i tillegg. Jeg skal undervise i matte og science (antakelig kompliserte elektrokoblinger som jeg har 0 peil på....). Men jeg er nå bare en skarve student. Hovedhensikten (tror jeg) er å få innsikt i et annen skolesystem og se hvordan de underviser og organiserer opplæringa der.

Torjus skal gå på en lokal skole i nærheten av der vi skal på. På tirsdag skal vi besøke Elim primary school og Herman Gmeiner school (SOS-barnebyskole), og han skal få velge hvilken av disse han vil gå på. Han gruer seg nok litt til akkurat det med skole....å få engelsk som kommunikasjons- og arbeidsspråk....å få strengere regler og strengere reaksjoner/konsekvenser på regelbrudd....å gå med skoleuniform...å få nye venner...., men han har med tre nye fotballer og en basketball i kofferten - så det går vel helst bra!

Vi leier et hus  i nærheten av "min" skole sammen med en annen norsk familie; Catrin (skal også ut i praksis), Ole (hjemmeværende pappa for anledningen), Vera fem år og en liten gutt på to år som jeg ikke husker navnet på. Vi var og besøkte de på Nesodden for tre uker siden, og ungene fungerte bra sammen. Torjus er veldig flink med småunger (tålmodig og blid - som sin mor!!!!).

Planene er å reise en del i helgene. Vi har planlagt en 4-dagers tur til Etosha national park, ellers blir veien til mens vi går. Vi har lyst til å se Skeleton Coast, Fish River Valley, de røde sanddynene i sør, Swakopmund (en tyrolerby i Afrika), Walvis Bay, Namib ørkene...

Jeg skal en tur sørover i landet for å se på hvordan de driver fiskeoppdrett (opplegg fra skolen).

Spennende uker for oss. Vi tar gjerne imot e-post på denne adressen :tonekje@start.no . Vi skal prøve å legge ut litt reiseskildringer på www.hedalen.no  underveis. Planlagt hjemkomst er torsdag 8.november.

Ha en fin høst

Torjus & Tone