Sist oppdatert: 25.09.2007 07:15

Bor det en kunstner i deg også?

TEKST: ARNE HEIMESTØL
FOTO: MARIANNE BJØRNSTAD OG ARNE HEIMESTØL
 
Skal vi tro Ellen Hegg og Reidar Johanson, bor det en kunstner i alle. – Vi har  ikke hatt noen på kurs i oljemaling som ikke har fått til det vi har forsøkt å lære dem. Åtte damer hadde møtt til malekurs på Søre Lokalet sist helg, og når det gjelder disse, tør vi påstå at de i alle fall skapte det de skulle i løpet av to ganger seks timer.

Initiativtaker til kurset var Anne Sofie Huset Sørhage. Hun har leid ut hytta si på åremål til kunstnerparet Hegg og Johansen.
Så godt trives disse i Hedalen at de nå vil bygge egen hytte på Teinevassåsen.


Anne Tomine Jorde fra Oslo var en av dem Anne Sofie hadde invitert med på kurset.

Er bygda bevisst på hvor mye hyttefolk har å tilføre oss, undrer vi.

– I dette kurset handler det om å lære grunnleggende teknikker innen oljemaling, forteller Ellen. Hver deltaker fikk utlevert to motiver som skulle males, og utførlige oppskrifter ble formidlet. Vi lot oss imponere over resultatene som ble vist fram. Flere foreslo at redaktøren skulle slutte seg til kurset, men han måtte ile videre til neste oppdrag. (Her røpes en viss prestasjonsangst.;-))

– Kurslokalene er perfekte, fortalte Ellen. Ute var det gruslint. Inne sørget vedovnen for lun varme. Det var gode lysforhold, og plassen rundt bordet ga tilstrekkelig arbeidsrom til alle. Kurset kostet 1800 kroner per person, og da fulgte materialer med. Sluttproduktene kunne monteres i rammer.

– Jeg har vært interessert i oljemaling selv, sa Anne Sofie, som nå jobber som ergoterapeut i Årdal i Sogn. – Dette var et utrolig bra kurs. Den oppfatningen deler jeg med resten av kursdeltakerne. Instruktørene var svært flinke, og jeg kan tenke meg å ta initiativ til et nytt kurs, avslutter Anne Sofie.

  • Her kan du lese mer om Ellen Hegg og Reidar Johanson.

Her har Birgitte malt himmelen. Den fungerer som bakgrunn i dette bildet.

Her er fjell, sjø og gress på plass. Bildet består av bakgrunn, mellomgrunn og forgrunn

Flere detaljer kommer på plass.

Sluttproduktet

De fleste deltakerne var nybegynnere. Det må være lov til å bli imponert over sluttresultatene!