Sist oppdatert: 27.09.2007 11:30

Rapport fra Namibia

TONE OG TORJUS KJENSRUD
 
  Så er vi på plass i Windhøk, hovedstaden i Namibia. Den ligger på ca. 1900 moh og er plassert i et stort ørkenområde omkranset av fjelltopper. Vi ble hentet på flyplassen av en av lærerne på skolen jeg skal være. Det var 32 varme grader / ukjent for hedølinger! Vi leier et hus rett ved skolen. Familien har flyttet ut for at vi skal komme. Det er mama Bella / husets forsørger og et inntil nå ukjent antall barn og barnebarn.

Kun Bella har jobb, så pengene fra oss er velkomne. Huset er stort og bra, men kakerlakkene på toalettet er kanskje ikke de mest koselige husdyra jeg har hatt!!! Første kvelden var litt ensom og frustrerende / det er definitivt ikke noe vanlig ferietur vi er ute på! Andre dagen var vi på besøk til to barneskoler. Torjus valgte å gå på Elim Primary School. Der er det ca 8-900 elever.

Torjus skal følge en klasse der i alle fag - også i afrikaans, det mest vanlige språket som snakkes her. Undervisningen foregår i hovedsak på engelsk ellers. Det er bare svarte  elever på denne skolen. Spennende. Han begynner på mandag. Ellers har det vært 5-6 gutter innom huset vårt med jevne mellomrom for å få Torjus med ut å sparke fotball.

I dag er min første dag på Windhøk Vocational Traning Center, en yrkesskole. Vi har blitt vist rundt på området og hilst på en mengde lærere og elever. De er svært hyggelige  og imøtekommende mot oss, men vi gruer oss litt til alvoret begynner. Alt er så nytt og annerledes. Dere hører mer fra oss seinere.