Sist oppdatert: 03.09.2007 08:18

Hedalsvotten

KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
 
 

På husflidslagets salgsutstilling forrige søndag, dukket plutselig Rigmor Brenden opp med noen votter og noen fine brosjyrer fram ved et bord. Brosjyrene var helt nye, designet av Angjerd Aspholt, og inni dem lå mønsteret og oppskriften til vottene.
 

For omtrent et år siden var det en konkurranse om å designe en hedalsvott. Den konkurransen vant Rigmor Brenden. Nå er oppskriften klar til salgs! Her er det flere motiver å velge mellom; bjørn, kirke eller hjerte med årstall/ eget monogram. Man kan velge å strikke pilspiss eller ildjern på tommelen, eller man kan strikke høyre og venstre hånd forskjellig. Det er også ”lov” å brodere med farge på motivet når votten er ferdig strikket.
 

Motivene på votten er inspirert av sagnet om hedalskirken, og diktet som forteller sagnet, er trykket inni brosjyren.
 

Inni brosjyren ligger det 12 kopierte A4-ark med tankene bak vottens design, strikkeoppskrift og de forskjellige mønstrene, og det kan være litt uoversiktlig og vanskelig å finne fram. Styremedlem i husflidlaget, Gro Skinningsrud, synes også dette, og husflidslaget vil arbeide videre med å lage oppskrift og brosjyre som er mer hendig for salg.
 

Dette bør det absolutt være marked for blant bygdas og hyttefolks mange strikkeinteresserte! Vi får bare håpe at garnet også kan kjøpes samtidig, for både vottene og brosjyren er slik laget at det inspirerer til å ta pinnene fatt. Her er det bare å sette i gang med å strikke!
 

Husflidslaget jobber nå med å lage garnpakker med mønster til Hedalsvotten. De regner med å ha de ferdige i løpet av 2-3 uker. En slik pakke vil koste kr 250.Den inneholder da mønsterheftet og 4 garnnøster (2 hvite, 1 brunt og 1 grønt).

 

Er du interessert i å kjøpe, så ta kontakt med Gro på tlf 61 34 96 25,  906 66526 eller e-mail: fihool@frisurf.no, så setter de deg på liste slik at du får pakken så fort den er klar. Et smart julegavetips!!