Sist oppdatert: 14.04.2008 20:59

Bjørnar og Fjuushn videre til landsfinalen i UKM

ARNE HEIMESTØL
 

11.-13. april var det fylkesmønstring på Vinstra. Bjørnar Bjørnstad, Eirik Fossholm og Anne Mathea Digene deltok, og nå er det klart at Bjørnar har gått videre til landsfinalen med jazz/fusion-bandet Fjuushn.

Fra fylkesmønstringen skulle det velges ut 28 ungdommer som skal representere Oppland på landsmønstringen i Trondheim 21.-24. juni. Juryen har lagt vekt på at utvalget i størst mulig grad skal vise bredde i alder, uttrykk og geografi.

Fjuushn

Bjørnar spiller bass i bandet Fjuushn, der de fleste medlemmene går på musikklinja på Gjøvik videregående skole. Det er dette bandet som har gått videre med låten "Spain" av Chick Corea.

Her er bandet:

  • Einar Pettersen Grønbekk, gitar - fra Brandbu

  • Magnus Kjeldstad - el. piano - fra Gjøvik

  • André Lien Kallekleiv - altsaksofon - fra Dokka

  • Bjørnar Bjørnstad - bass - fra Hedalen

  • Tage Brendløkken - trommer - Gjøvik

Glad gutt!

– Jeg er utrolig glad for at det har gått så bra med oss, sier Bjørnar. – Det er dette jeg synes er det morsomste å spille, og det er godt å høre at andre folk også liker det vi gjør. Vi har nådd målet om å få komme til landsmønstringen, og det blir utrolig gøy å endelig få oppleve det!

Bandet kommer til å bruke tida framover til å utvikle et repertoar bestående av jazzstandardlåter og egne låter, samt jobbe med å bli så samspilte som mulig. Improvisasjon og sceneopptreden må vi også vektlegge.

Fjuushn satser på å få til noen spillejobber rundt om i Oppland, blant annet på Hadeland og Gjøvik og andre steder for å skaffe så mye erfaring som vi trenger – og for kanskje tjene noen kroner også, sier Bjørnar.