Sist oppdatert: 18.08.2008 21:49

Sommersesongen på Bauta-haugen

SIGRID HAUGEN
 

Sommersesongen på Bautahaugen  ble avslutta sist helg. Ute dreiv kara med lauving, og inne kunne Kjellaug by på ”bufargraut”. Grauten var kokt på ekte seterrømme fra den økologiske setra i Muggedalen, og mer enn 30 porsjoner gikk unna søndag.
 

Bygdemuseet vårt kan se tilbake på en positiv sommersesong, med økende interesse for de skjulte skatter som finnes der. Unge Aleksander gjorde en god jobb som omviser, supplert med dyktige ildsjeler fra den nystarta venneforeninga.


Temahelgene som venneforeninga har arrangert, har gitt innblikk i flere sider ved arbeidsliv og kultur i ”gamledaga”. Nevnes kan karding og spinning, teger- og neverarbeid, skigard-laging og lauving. Matkulturen har vært vektlagt, med potetretter, ulike grautsorter og ysting. Heile tida med smaksprøver.
 

Alle dager har det vært kaffe og vafler eller andre kaker å få kjøpt, og på denne måten har museet blitt et trivelig sosialt samlingssted denne sommeren.

Bli med i venneforeninga du også! Mer info her.

 

Noen bilder fra siste helg:


Den første lauvkjerven lages

 


Lauvkniver


Interesserte besøkende Budeier ønsker velkommen til bufargrautVallersgut møter oss ved trammenGrautefremmenHedersgjest


 Anders ved båthuset fra Helsenningen I Brakadokka beiter en saueflokk fra Bergrsrud. De tok etterhvert godt for seg av helgas lauvkjerver