Sist oppdatert: 26.08.2008 20:40

Landsleir i blått, Austrått nullått

KRISTINE, SONDRE OG KRISTIAN
  16 spente hedøler møtte opp ved skolen kl. 06:00 lørdag den 26. juli. Herfra skulle Ola Johnny frakte oss til Tonsåsen hvor vi skulle møte bussen med flere av medlemmene fra Oppland. Det var trivelig å møte de andre igjen etter et helt år, og vi tok endelig fatt på den 11 timer lange turen til Sør-Trøndelag.

Da vi endelig kom fram til leiren, ble vi møtt med sol og 28 varmegrader, men etter en stund fikk vi satt opp teltene, og det var på tide med mat. Maten ble servert på en stor låve som resten av uka skulle være miljøtorget, hvor det er underholdning, kiosk eller bare et sted å sitte utover natta. Inne der var det plass til omlag 1000 4H'ere.

Leiren åpnes alltid med at alle fylkene marsjerer inn mot scena med hvert sitt tema for å vise seg fram for de andre fylkene.
Årets innmarsj tema for Oppland var OL på Lillehammer 94. Folk stilte opp med skisko, OL-jakker, flagg, fakler og mer. Og mens vi spaserte inn mot scena sang vi på OL-floka.

Søndag var det actiondag. Representanter fra ambulanse, politi og brannvesen demonstrerte hva som ble gjort under en trafikkulykke. Alle var nok enige om at demonstrasjonen hadde satt sine merker.

Trondheim by (med bl. a. omvisning i Nidarosdomen), Pirbadet, Kjeungen fyr (båttur og avslapning på svaberget) og tur til Mossaloftet (fjelltur med blant annet tur til flyvrak) var noen av turene vi kunne velge å reise på Onsdagen.

Torsdagen var det på tide med aktiviteter. Vi kunne være med på alt fra tango/salsa kurs til curling og havkajakk. Denne dagen fikk vi også besøk et overraskende besøk av to jet-fly som kom susende over leirområdet. Til stor glede for opplendinga fikk vi endelig opplandsblings (brødskive, banan, syltetøy, knekkebrød, nugatti, ost og ny brødskive) til kveldsmat.

Dagen etter var det Volleyballturneringer. De som ikke spilte sto på sidene og heia. Selv om resultatet ikke var blant de beste, var innsatsen på topp og Oppland hadde desidert den beste heiagjengen. I kveld var det også Oppland sin tur til å ha underholdning. Det ble blant annet kåring av guttas beste sjekketriks og dramatisering av Vazelinas sang «På magan bak en sten» med sang av Anne med korgjeng.

Fredagen var det ny runde med aktiviteter.
I dag fikk også Sondres utsagn om at om Sandvolleylaget vårt kom seg videre, så skulle han skalle seg. Det endte med at han fikk en grønn 4H-logo på hodet.

På kvelden kom Sie Gubba og holdt konsert for oss. Til oppvarming så skulle de som hadde leir band som aktivitet spille. Anne var vokalist i det ene, og det ble god stemning når de framførte «I got a woman». Vi kan også nevne at det var konsert hver hele uka.
Denne kvelden var den siste natta på leiren valgte noen av oss å døgne.

Til stor glede for de som hadde vært oppe hele natta løp de rundt og vekte de andre dagen etter. Den siste dagen ble en slapp dag med mye soving, men etter hvert måtte vi pakke ned igjen leiren. På kvelden var det avslutning med storbål på jordet. Årets leir var over for denne gang, og når klokka ble 01:00 reiste opplendinga fra Austrått med pila mot Oppland.

Ved halv elleve tiden på lørdagen var vi tilbake til skolen. Uka hadde gått så altfor fort, men vi er klare for ny leir, Nordisk leir i Breim, Sogn og Fjordane 2009.

Her følger bildeglimt fra leiren :D