Sist oppdatert: 05.08.2008 11:17

Flaut, uakseptabelt og svindyrt!

VIDAR KRISTIANSEN
 

Vi eier hytte i Hedalen, ved Trestikka, men jeg må si jeg er flau på vegne av oss hytteeiere!

Årsaken er den totalt unødvendige hensettingen av alt mulig søppel ved søppelcontainere vi hytteeiere har til disposisjon. Man må jo virkelig lure på om folk som har hytte i Hedalen, faktisk kan lese!

Gidder ikke sortere
Så langt jeg har forstått, er det husholdningsavfall som skal kastes i containerne, og ikke bygge-avfall, madrasser, vinduer, batterier og gamle griller!

Det har vært forsøkt satt opp lapper ved containerne, med hentydning til folks samvittighet, men det er beklagelig å observere at så ikke eksisterer hos enkelte hytteeiere.

Fare for omgivelsene
AV hensyn til omgivelsene, med det været vi har i norske fjell, hender det ofte ting blåser vekk fra de hensatte tingene, og havner i naturen. Det er ikke bare sau som ferdes i fjellet heller, det finnes dyr kan skades enda mer av glass og andre skarpe metall-gjenstander. Men det er jo ikke sikkert søppel-svina har dyr, og dermed skjønner hva som kan skje med disse om de kommer borti etterlatenskapene deres.

Bruk miljøstasjonene!
En annen ting, hva skyldes denne latskapen og likegyldigheten..?
Det finnes flere miljøstasjoner i området man kan levere material-rester og annet avfall. Ikke kan man unnskylde seg med at åpningstidene ikke passer, mange av stedene har lørdagsåpent!
Det hele skyldes kanskje enkeltes holdning, at "ute av syne, ute av sinn...", er sterkt fremtredende..?

Hold fjellet rent!
Uansett, jeg håper virkelig folk kan ta til seg dette, og tenke på at noen ønsker å bevare fjellet så søppelfritt som mulig. Og skulle jeg ta noen "på fersken" med å sette fra seg ting utenfor containerne, vær trygg på at jeg skal ta bilde med skiltnummer, og sørge for politi-anmeldelse av vedkommende. Ikke at jeg tror politiet kommer til å gjøre noe med det, men kanskje måten å sette lys på saken på, kan hindre at noen lar være å forsøple fjellet vårt.

Andre må betale
En annen ting er jo renovasjonsprisene for hytteeiere. Irritasjonen er jo stor, når normal bruk av hytta medfører en pris på ca. 50 kr pr. søppelpose med husholdningsavfall som kastes. En grisepris, men vi kan jo ikke protestere, med tanke på ekstra-utgiften med fjerning av andre ting medfører for renovasjons-selskapet. Så enkelte forårsaker utgifter for andre, TAKK SÅ MYE TIL DERE!

For letthets skyld, se www.vkr.no for åpningstider på miljøstasjonene i distriktet.

Med hilsen, og oppfordring om å holde fjellet ryddig;

Vidar Kristiansen