|
Denne oppskriften har jeg fått av
søstera mi. Ho er prestefrue. Oppskriften har hun fått av en annen
prestefrue. Derfor har jeg gitt kaka dette navnet. Kaka kan med fordel
brukes som dessert. Vi bruker denne kaka mye i jula, og til finere selskaper
som bryllup og konfirmasjon. Den er god ved siden av småkaker!
Dette trenger du: 2 pakker sitrongele, 5 dl
vann (halv mengde), 2 pakker kremfløte, 1 stor boks fruktcoctail, 2 bananer,
1 sjokolade, nøtter/valnøtter, rosiner/druer.
Gjør slik: Lag gele og la den så vidt
begynne å stivne. Pisk krem av fløten og ha geleen oppi. Tøm vekk safta fra
fruktcoctailen, skjær bananene i biter, hakk opp sjokoladen og nøttene og ha
alt oppi. Tøm blandingen i ei kakeform og la alt stivne, minst 2 timer. Ha
kaka over på et fat. Den skal ikke hvelves.
Alternativt: Hvis man skal bruke kaka som
dessert, kan blandingen fylles i en pen glassbolle og serveres direkte
derfra.
Personlig liker jeg best valnøtter og blå
druer i kaka. Druene deles og eventuelle steiner fjernes. Den kan pyntes med
druer, valnøtter eller revet sjokolade. Lykke til, med ønske om et riktig
godt nytt år!
|