Sist oppdatert: 30.12.2008 20:45

Prestefruens fineste fromasjkake

KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
  Denne oppskriften har jeg fått av søstera mi. Ho er prestefrue. Oppskriften har hun fått av en annen prestefrue. Derfor har jeg gitt kaka dette navnet. Kaka kan med fordel brukes som dessert. Vi bruker denne kaka mye i jula, og til finere selskaper som bryllup og konfirmasjon. Den er god ved siden av småkaker!

Dette trenger du: 2 pakker sitrongele, 5 dl vann (halv mengde), 2 pakker kremfløte, 1 stor boks fruktcoctail, 2 bananer, 1 sjokolade, nøtter/valnøtter, rosiner/druer.

Gjør slik: Lag gele og la den så vidt begynne å stivne. Pisk krem av fløten og ha geleen oppi. Tøm vekk safta fra fruktcoctailen, skjær bananene i biter, hakk opp sjokoladen og nøttene og ha alt oppi. Tøm blandingen i ei kakeform og la alt stivne, minst 2 timer. Ha kaka over på et fat. Den skal ikke hvelves.

Alternativt: Hvis man skal bruke kaka som dessert, kan blandingen fylles i en pen glassbolle og serveres direkte derfra.

Personlig liker jeg best valnøtter og blå druer i kaka. Druene deles og eventuelle steiner fjernes. Den kan pyntes med druer, valnøtter eller revet sjokolade. Lykke til, med ønske om et riktig godt nytt år!