Sist oppdatert: 07.12.2008 06:48

Hoppbakken klar til bruk

LEIKNY VIBEKE HARTVIGSEN
  ENDELIG var det nok snø til at noe av den tørrtreningen som hopperne har hatt i hele høst kunne testes ut i praksis. Lørdag morgen var de ivrigste hopperne (og deres fedre) på plass i hoppbakken for å lage spor. Det er en slitsom jobb, men når man får betalt for strevet med tipp-topp hoppbakke, så er det ingen som klager.- Og det ble mange luftige svev på lørdag – og flere blir det sikkert på søndag.

Nytt av året er at det er laget en tredje hoppbakke ved siden av den lille, som er enda litt mindre enn den minste som har vært der før. Så nå skal ikke terskelen for å begynne å hoppe være så veldig høy.I de minste bakkene er det fritt frem for å hoppe med både langrenn-ski og slalom ski, så nå er det ingen unnskyldning, bare finn frem skia og kom og hopp. Det er mange aktive hoppere i Hedalen for tiden, men det er god plass til flere og snart er hoppkarusellen for Valdres i gang og da kan ALLE delta, uansett nivå.

Til sist en liten formaning: Nå når vi har så fine bakker for å hoppe i, så husk at hoppbakkene er til for å hoppe på ski i. Ikke ødelegg for gutta som bruker mange timer på tråkking og sporlegging for at de skal få fine spor. Det skal ikke akes, eller kjøres utfor med langrennsski i unnarennet. Dette kan man gjøre i skileik-anlegget som også er nypreparert og klart for bruk.