Sist oppdatert: 09.12.2008 07:01

Musikalsk festaften

TEKST: LEIKNY VIBEKE HARTVIGSEN
FOTO: NILS MARTIN SÆTRANG, KRISTINE BAKKE OG HELGE NORDBY
 

Ja, det var vel de helt riktige ordene å bruke på det vi fikk servert, vi som tok turen til skolens gymsal søndag kveld. Festaften det var det, og definitivt musikalsk. Det er helt utrolig hvor mange talentfulle musikere det finnes i denne lille bygda. Vi fikk høre et vakkert og variert musikkprogram i løpet av kvelden.
 

Etter å ha lest Tones kommentar på Hedalen.no om å synge i kor, så var jeg utrolig spent på hva kvelden hadde å tilby. Var det virkelig mulig at disse damene som aldri hadde sunget noe særlig, annet enn på badet, skulle kunne låte samstemt, etter bare noen måneders øvelse? Og jo da, Tone lyver ikke. I mine ører så låt det absolutt hørbart.
 Det var rett og slett utrolig vakkert. Jeg ble virkelig imponert.


Programleder Lars Elsrud

 
Førkjes kantorum

 

Og det var ikke bare Førkjene som imponerte. Gubbene imponerte de også. Det låt over all forventning også her. Som min lille sønn på fem år sa i bilen hjem: ”Han Arnstein han synger jommen fint.”
 


Gubbus Kantorum
 

Dette kom som en overraskelse på meg, ikke det at Arnstein synger fint, for det hørte jo jeg også, men at min femåring hadde fått med seg dette. Underveis i programmet så må jeg innrømme at jeg lurte litt på hvorfor i all verden jeg hadde tatt han med på denne kvelden. Men det er tydelig at små ører får med seg det som skjer, selv om den som ørene tilhører ikke sitter så veldig stille. Sangen ”Never leave me alone” med Arnstein Kjensrud som solist hadde gjort et sterkt inntrykk på gutten, (og sikkert ikke bare på han…)
 


Arnstein og Petter

En annen som synger veldig fint og som gjøre et godt inntrykk er Osvald Fossholm som bidro med sangene Steal Away to Jesus og You Raise me up. Utrolig flott.
 

Til akkompagnement til korene og til Osvald’s sanger så spilte Guri Amundsplass og Inger Olea Digene like bra som alltid.Nå var det ikke bare korsang vi fikk høre denne kvelden. Vilde og Karoline sang en nydelig versjon av ”Halleluja”. Anne, Eirik, Bjørnar og Ola bidro også med et par sanger.


Karoline og Vilde

 

 En av sangene de fremførte var også skrevet av Eirik, mye talentfull ungdom her.

 


Ola, Anne, Bjørnar og Eirik
 

Også brasskvartetten (uten navn) bestående av Marte Skattebo, Rune Furøy Johansen, Arne Leite og Hermann Nordby spilte forrykende flott.  Kjempefint at dere tok den lange turen fra Røn, Bagn og Fagernes for å glede oss.

Brasskvartetten

Og som om ikke det var nok så fikk vi også leet litt på lattermusklene i Magne Rud’s morsomme kåseri om idrett…


Magne Ruud

Arne Heimestøl

Inger Olea Digene

Guri Amundsplass

 

Nå har jeg nesten ikke flere superlativer igjen. Vil bare si at det var en flott konsert og alle som sang og spilte gjorde en utrolig bra jobb. Dere som valgte å gjøre noe annet denne søndagskvelden kan bare angre. (men jeg har hørt noen rykter om at dere får en ny sjanse til å høre noen av aktørene i Begnadalen den 20. desember).

 

Og til sist så vil jeg bare si  til deg Arne: TUSEN TAKK for at du tok initiativet til denne konserten. Det var nydelig å være der og høre på, og jeg vet at pengene som kom inn kommer godt med i idrettslagets kasse.

 


Kantorum