Sist oppdatert: 11.02.2008 19:22

Med hedalsungdom til Brass-NM

HELGE NORDBY
 

Selv om vi har et aktivt korpsmiljø i Valdres, må vi til Vestlandet og Bergensområdet for å finne den største korpsaktiviteten i landet. Sist helg ble NM for Brassband gjennomført i Grieghallen.  

 

2400 korpsmedlemmer fordelt på 69 korps konkurrerte fordelt på  5 divisjoner hvorav det vanket kongepokal til vinneren. Nivået er ekstremt høyt. Konkurransestykkene som varer i ca. 15 minutter, gir utfordringer til alle stemmer og instrumenter.


 

Fagernes Musikkorps representerte Valdres med medlemmer fra 5 av de 6 Valdreskommunene. Her fant vi Kristine Bakke på kornett  og Kent Hømandberg på tuba, begge fra Hedalen Musikkorps, og også nå i Fagernes. Korpset stilte i 4.divisjon og vi fikk så vidt høre deres flotte gjennomføring i Peer Gynt-salen, før vi måtte løpe opp i hovedsalen for å høre Jaren Hornmusikkforening sitt selvvalgte nummer i elitedivisjonen.Her fant vi den tredje fra Hedalen,  Herman Nordby på kornett. I denne divisjon må korpsene spille både et pliktnummer som er likt for alle, og et selvvalgt. Da resultatene forelå senere på kvelden, ble det en 4. plass til Jaren, - det beste et korps fra Oppland noen gang har oppnådd i NM! Kongepokal gikk ikke overraskende til Eikanger-Bjørsvik Musikklag som skal representere Norge i neste års EM i Belgia.
 

På toget tilbake blir det tid til ettertanke. Det sies at i korpsmiljøet er det ingen reservebenk, men en plass til alle, på sitt nivå. Nærmest uansett hvor en flytter rundt i landet, vil en finne venner med felles interesse. Forutsetningen for dette er at en har med seg et  visst grunnlag. For de tre som var med fra Hedalen denne helga, har grunnlaget blitt til i Hedalen Musikkorps.

Foreningslivet i Hedalen er stort, aktivt og viktig. Muligens er det de viktigste bærebjelkene vi kan gi våre barn og ungdom til å finne aktive, positive miljøer når de kommer ut i verden. Dette gjelder likeså mye for idrett, teater, 4H, skyting for å nevne noen.
 

Ønsker dere å vite mer fra NM i brass, gå inn på www.nrk.hordaland  og klikk fram til det korpset dere ønsker å høre og se. Her ligger alle elitekorps og 1.divisjon ute på web-tv.