Sist oppdatert: 28.02.2008 19:34

Øving fører til mestring og glede

ARNE HEIMESTØL
 

– Det er utrolig hvor mye mange lærer på kort tid, sier leirskolelærer Harry Østerås. Torsdag var 53 elever fra to skoler i Tønsberg på tur innover fra Søbekkseter. – Flere av elevene har aldri gått på ski, men et par dagers øving gjør underverker. Selv ledet jeg ei nybegynnergruppe som gikk ei mil denne torsdagen. Ulike ferdigheter fører til behov for differensierte opplegg, forteller den erfarne leirskolelæreren.

Vassfaret Leirskole har samarbeidsavtaler med flere skoler i Østfold, Akershus og Vestfold. I disse områdene er vinteren vanligvis kort, og dette har ikke blitt bedre de siste årene. Nedbøren kommer i stor grad som regn, og blir det snø, er det sjelden den blir liggende lenge.

Ikke alle har ski, men leirskolen kan låne ut til dem som mangler det. Elevene fra de to skolene i Tønsberg kom til Hedalen på mandag og reiser hjem fredag. To av leirskoledagene i vintersesongen er satt av til snøhulegraving og skitur i Hedalsfjella.

Vi møtte ei gruppe blide ungdommer ved Surtind. De besteg toppen forholdsvis rett opp, og nedturen på baksida bar preg av dristig utforkjøring. Turen til denne gruppa fortsatte mot Brennkollen, og det så ut til at de storkoste seg.