Sist oppdatert: 04.02.2008 07:23

Telenor Mobil bygger nå ut i nedre del av Hedalen

KUNDAN ROCKSTAD
 

Det har etter min kjennskap alltid vært dårlig og veldig varierende mobildekning i flere områder i nedre del av Hedalen, med de konsekvenser det kan ha både for liv og helse med tanke på ambulanse og andre utrykningskjøretøy, betydning for trivsel for de som bor der og ikke minst frustrerende for bedrifter, de flere selvstendig næringsdrivende som holder til i og besøkende i området.

I slutten av september 07 var det sendt epost rett til dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil med argumenter som bl.a. at man kan ikke finne seg i å være uten mobildekning nå lenger i 2007. Vi fikk raskt svar og det tok ca en måned med litt frem og tilbake før de sendte en planlegger Pål Lukashaugen til Hedalen for befaring av området sammen med Kai Alfredsen for tekniske løsninger og møte med flere av oss involverte.

I slutten av oktober 07 bekreftet dekningsdirektøren at de skulle få til dette. Og nå for ei stund siden fikk vi bekreftet av planleggeren at denne utbyggingen nå er godkjent og satt i gang. Telenor Mobil regner med å være ferdig med utbyggingen i mai/juni, senest før sommerferien.