Sist oppdatert: 13.01.2008 08:15

Globale lærere på Ildjarntunet

HELGE STANDAL
 
3. og 4. januar hadde 20 lærere i Globalskolen todagers samling på Ildjarntunet i Hedalen. Slike samlinger gjennomfører vi to ganger i året, og dette er første gang vi arrangerte samling i Valdres. Alt lå godt til rette med superraskt bredbånd, god forpleining og hyggelig vertskap. Etter samlinga reiste lærerne hjem faglig oppdaterte og klare for et nytt semester.
 
Globalskolen har tidligere hatt et godt samarbeid med Hedalen barne- og ungdomsskole. En av klassene fungerte som vertsklasse for elever i utlandet. Denne klassen opplevde mye spennende gjennom forsøksperioden, og klassen var som en propell i utviklingen av fjernundervisninga i Globalskolens første år. Klassen gikk ut av ungdomsskolen i 2003. Globalskolen har fremdeles tilknytning til Hedalen, Arne Heimestøl er lærer i vårt 8. trinn og pedagogisk leder.
 
Globalskolen, som har vært på nettet i ti år høsten 2008, har i øyeblikket 775 elever som bor i mer enn 80 forskjellige land. Ta gjerne en titt på skolen vår: www.globalskolen.no
 
Vi opplevde tett snøfall og flott vinterstemning under samlingen. Noen av oss fikk en lang kjøretur hjem med kuling over fjellet. Med lærere spredt over hele Sør-Norge blir Hedalen et sentralt sted for oss. Vi får se om det passer å komme tilbake ved en senere anledning.
 
 
Takk for oss!  
Vennlig hilsen 
Helge Standal 
adm. leder i Globalskolen