Sist oppdatert: 08.01.2008 07:17

Mye snø i fjellet

TEKST: ARNE HEIMESTØL
FOTO: HÅVARD SUKKE OG LINE W. MORK
 

På Søbekkseter er det nå 120 cm snø. I Muggedalen har det kommet opp mot 100 cm på éi uke. I høyden har det også vært mye vind.

Til tross for mye vær ble det kjørt løyper i 12 timer sist lørdag. Harald Kjensrud forteller at snøen enkelte steder har blåst bort, mens det andre plasser er rundt to meter. Det er en stor fordel å preparere løyper nå slik at en får lagt skikkelig såle. Vinden fører mer snø ut i traseene, og denne kan brukes til videre utjevning.

Denne uka håper Harald at været vil roe seg slik at en kan kjøre opp fjelltraseen med scooter og at en dermed kan sette ut stikker. Dette må til før en kjører løypemaskina.

Yr.no varsler snø til og med torsdag. Deretter skal det bli oppholdsvær fredag og fint vær lørdag. Fra søndag skal det komme mer snø, og nedbøren vil fortsette til og med onsdag 16.1.
 

På grunn av mye snø og en del vind bør en holde oppsyn med hyttene. Etter helga ser det ut til å komme mildvær vær. Samlet kan dette medføre behov for å måke hyttetak.

Hvis noen lurer på hvordan det er lokalt på hytta eller ønsker å få måket taket sitt, kan en ta kontakt med Hedalen Hytteservice på tlf. 90 79 44 33 eller Hennings Fjellservice på 91 39 03 38.