Sist oppdatert: 02.07.2008 22:41

4H-fylkesleir i Gudbrandsdalen

INGER OLEA DIGENE
 

"Full fres på Frya" var mottoet til leirkomiteen for årets fylkesleir i Sør-Fron. Og det ble full fres for 300 deltakere fra torsdag til søndag. Fra Ildjarnstad 4H deltok 12 medlemmer.
 

4H-leir er blant annet dette: overnatting i telt, få nye venner, natursti, miljøtorg, bålplass, sosilat samvær, og kanskje sove litt.
Fredag var det fjelltur til Gålå. Først en luftig tur med stolheisen opp til Valsfjellet.

Møte med huldra som prøvde å lokke med seg staute gutter. Fottur til setra hvor "raudosten" ble laget for første gang. Og til slutt servering av grillmat på amfiet ved Gålåvatnet.

Lørdag er aktivitetsdag. Da kan en velge alt fra karate, kanopadling, smykkelaging, keramikk, pil- og bueskyting, teatersminke, fjellklatring, fluebinding m.m.

 

Hver kveld er det miljøtorg, hvor vi koser oss med underholdning, konkurranser, kiosk, dans, kortspill m.m. Dette året var det Hula-bar, med juice-drinker og hula-dansing.

I løpet av leiren ble det spist 1 kg frukt i gjennomsnitt pr. deltaker.
Det var takket være beger som ble solgt i miljøtorget, med biter av all slags frukt, pyntet med jordbær.

Søndagen er tevlingsdagen. Alle klubber stiller med volleyball-lag, og tautrekkingslag. Volleyball-banene er i bruk hele leiren. Har en ikke noe å finne på i et øyeblikk, kan en bare bli med på uhøytidelig spilling.

Full fres var det også for myggen på Frya. Men hvem bryr seg om den når en har det gøy? Og før en reiser hjem, må man utveksle msn-adresser, mobilnummer, slik at en kan holde kontakten til neste gang en møtes i 4H-regi.
 


Takk for en alle tiders tur til Marius, Torolv, Hege Kristine, Tommy, Caroline, Vilde, Stine, Hanne, Joakim Andre, Ivar, Gudbrand og Frida!
Jeg vil gjerne si det enda en gang, vi har mange flotte ungdommer i bygda vår!

Og for hver leir vi er på, blir vi kjent med andre flotte ungdommer.
I slutten av juli reiser 16 medlemmer fra Ildjarnstad på landsleir til Sør-Trøndelag.