Sist oppdatert: 04.07.2008 22:46

Avkalkingsanlegget montert

ARNE HEIMESTØL
 

– Det er gledelig at vi nå har fått avkalkingsanlegg, sier Gunvor Heiene. Hun og Reidar har slitt med konsekvensene av at det har vært for mye kalk i borevannet som sendes ut på kommunale vannforsyningsnettet ved skolen. Både ny oppvaskmaskin og kaffetrakter med kalkfilter er kjøpt inn.

Tirsdag ble det nye avkalkingsanlegget satt i drift, og nå håper kommunen at brukerne raskt vil merke bedre vannkvalitet.

Dette skriver Norvar om hardt vann:

Hardt vann skyldes hovedsakelig høyt innhold av kalsium (Ca) og magnesium (Mg). (...)Mye kalsium og magnesium i vannet vil gi et gråhvitt belegg på glass, kjeler, i kaffetraktere, vaskemaskiner og oppvaskmaskiner. Belegget kalles kjelstein (CaCO3). Slike avleiringer kan føre til energitap og skade på elektriske varmeelementer i kaffetraktere, varmtvannsberedere, vaskemaskiner og oppvaskmaskiner. Ved vasking vil du dessuten oppleve at såpe skummer dårlig og du vil normalt forsøke å kompensere med å bruke mer såpe.

De som får vann fra det kommunale vannverket, kan selv teste om såpen skummer mer enn tidligere. Hedalen.no vil publisere resultater av målinger vi pleier å få fra kommunen.