Sist oppdatert: 21.07.2008 07:21 |
Ekte høndagskost
|
||
I slåtten trengs det mat i
store og næringsrike mengder. Vassgrauten med kjellermjølk er et typisk
eksempel på kost i slåtten. Vi tok en tur innom Bautahaugen og prøvesmakte
retten. Den anbefales – både som varmgraut med kjellermjølk, eller
kaldgraut med oppkokt, søt mjølk (kveldsmat). Slik lager du grøten:
NB! Denne grøten skal stampes – i motsetning til rømmegrøt. Kjellermjølk er søt mjølk som har stått i kjelleren til den er blitt sur. I vår moderne tid kan du hente noe lignende på butikken. Den kalles kefir eller kulturmjølk. Delte meninger om grøt
– Faren min likte vassgrøt svært godt,
forteller Nils Huset. – Jeg hadde mer sans for mjølkegrøt, for mjølk smaker
jo bedre enn vann. Denne grøttypen kunne en lage av både grovt og fint
hvetemel.
|
|||
|
|||
|