Sist oppdatert: 13.06.2008 06:51

Debuterte som standupkomiker

ARNE HEIMESTØL
 

Arnstein Ramstad, kjent fra blant annet revygruppa Sidste Utvei, har debutert som standupkomiker. Han var én av femten som fikk 10 minutter under humorfestivalen som nylig ble arrangert i Stavanger og Sandnes.

– Etter 20 sekunder må en standupkomiker ha kommet til det første poenget, og det bør ikke gå lenger tid før det neste er på plass. Lattersalvene under debuten indikerte at jeg klarte dennne oppgaven – og vel så det. Dette ble en svært positiv opplevelse, og nå håper jeg at jeg kan få flere oppdrag, forteller Arnstein.

Liv og lære
Sør-Vestlandet har blitt regnet som moralens høyborg. Det er imidlertid ikke alltid sammenheng mellom lære og liv, og det var utgangspunkt for flere av poengene i debuten.

Arnstein kan se det komiske i det meste, men syntes det var litt spesielt da han en dag fikk tilbud om juling fordi han var så lik en annen person. Dette var et annet tema han var innom.
– Østlendinger skal forresten passe seg litt her jeg bor nå, for vi er ikke alltid like velsett, humrer Ramstad.

Humor i hverdagen
Omtalen i Stavanger Aftenblad har blitt lagt merke i Arnsteins jobbmiljø . – Latteren sitter løst hos flere i disse dager, og kollegaer har erfart at den utflytta hedølen kan finne på så mangt. Byr anledningen seg, tar han gjerne en telefon til en kollega – og så gir han seg ut for å være sjefen. På klingende rogalandsk blir det gitt heller merkelige ordrer. At Arnstein er en utmerket imitator, er forresten ikke noen nyhet for hedøler...

Ikke ungkar lenger
Ramstad, som lenge var med i Sidste Utvei, kan ikke lenger skryte av å være ungkar. 41- åringen giftet seg for få år siden, har fått to barn, og pleier å fortelle at han ble sent kjønnsmoden...

  • Les intervjuet Arnstein ga til Stavanger Aftenblad i forbindelse med debuten.