Sist oppdatert: 19.06.2008 07:25

5. klasse på tur til Ørneflag

TEKST: ANITA BERG
FOTO: SIDSEL BJONE
 

Lørdag 14. juni ble sekker pakket hos foreldre og barn i 5. klasse. Målet var Ørneflag som er Sør-Aurdals høyeste fjell, 1243 meter over havet. Utgangspunktet var Storekrak hvor vi skulle starte turen, og avslutte den med grilling.
 

Ettersom det var meldt ca. 2 mm med nedbør, lovet det godt for turværet. Vi startet med lett regn som ble ganske kraftig etter hvert som vi gikk, men halvveis begynte sola å titte frem. Etter en time og 50 min kunne 9 barn, 13 voksne og 2 hunder ta en velfortjent hvil, MÅLET VAR NÅDD.


Det å kunne sitte på det høyeste fjellet i Sør-Aurdal og nyte utsikten var helt fantastisk. Anbefales på det sterkeste! Hjemturen ble en annerledes opplevelse. Fra å starte i sol, kom tåka sigende. Plutselig begynte det å hagle, for deretter å gå over til snø.

Etter å ha sklidd ned fjellsider på snøfonner, gikk været over i regn. Da vi ankom Storekrak, kom solen frem og det var på tide å tenne grillene. En gjeng som var både sultne og slitne kunne endelig slappe av og tenke tilbake på at jo, vi hadde besteget det høyeste fjellet i kommunen
. :-)