Sist oppdatert: 23.06.2008 07:26

10. klasse sin tur til England

JAN-ARILD HEGDAL
 

10. klasse ved Hedalen barne- og ungdomskole var i perioden 10.–15. juni i England på klassetur. Turen gikk i regi av Club England som har arrangert klasse- skoleturer til England gjennom 40 år! Turen gikk til kystbyen Scarborough i Yorkshire.

 

Tirsdag 10. juni møtte åtte forventningsfulle elever og tre like spente foreldre opp kl. 06.00 ved skolen for å kjøre til Gardermoen. Fra Gardermoen reiste vi med fly til Nottingham hvor vi ble hentet av Club England med buss og kjørt til Scarborough. Vi ble innkvartert på et lite og trivelig hotell, ti minutters gange fra sentrum. Hotellet ble drevet av en familie som hadde stedet som sin bopel. Vi ble godt mottatt og fikk servert god mat hver dag.
 

 

Club England tilbyr språkopplæring, turer med guide samt noe fritid som den enkelte kan disponere. Den første dagen fikk eleven et minispråkkurs i hvordan man ordlegger seg korrekt og høflig på engelsk. Vi var på flere turer i Yorkshire distriktet, og hadde en dagstur til York hvor vi fikk oppleve York Minster Cathedral, en katedral som det tok 250 år å bygge. Samt en dramatiserte spøkelseshistorier fra vikingtiden. Vi fikk også besøkt stedet hvor TV-serien Aidensfield er innspilt, samt jernbanestasjonen som benyttes under innspilling av Harry Potter-serien.

 

 

Vi ble kjent med flere 10. klasser fra andre kanter av Norge som var på klassetur i regi av Club England. 10. klasse fra Gursken skole på Sunnmøre inviterte oss med på strandfotball sammen med en skole fra Sotra utenfor Bergen. 10. Klasse fra Arnøy i Troms var nok den skolen vi reiste mest på tur sammen med, samt en del aktiviteter på fritiden som fotball og bowling.

 

På hjemreisen var nok kofferten til de fleste noe tyngre enn da vi reiste. Mange handlet både klær og diverse spill til rimelig pris i forhold til Norge.
 

De seks dagene vi var på reisefot, inneholdt ikke bare opplevelser, men også sosialt samvær der elevene bidro til at turen ble minnerik for oss alle. En fin ungdomsgjeng å reise på tur sammen med!