Sist oppdatert: 23.06.2008 21:59

Velkommen innom Preststuggu – og Hedalen stavkirke!

ELDOR BRÅTHEN
 

Hedalen stavkirke har fått nytt, presentabelt skilt ved nedkjørselen. Du har kanskje allerede sett det? Skiltet er laget av nær 100 år gammel værbitt panel fra en uthusvegg i Muggedalen, tilhørende Gerd og Herman Sukke. Hjertelig takk til de to og til Svein Breen!

 

Er du på utkikk etter en presang fra Hedalen til deg selv eller andre, bør du stikke innom omviserne våre i Preststuggu og ”butikken” de holder oppe hver dag kl 10-16.

Edvard Elsruds bok: Hedalen stavkirke- I gode og onde dager gjennom 800 år er, som forlaget skriver: ”en personlig kjærlighetserklæring til et tradisjonsrikt og vakkert gudshus.”

En ”annerledes” kirkebok, antakelig en av de beste og mest lettleste som finnes av det slaget.

 

Det neste vi kan tilby, er en ny Hedals-presang: Tinnsmykke med motiv fra relikvieskrinet i Hedalen stavkirke! Pilegrimsselskapet St. Jakob har fått utarbeidet smykket, og vi selger det med deres tillatelse.

 

Modell av Hedalsmadonnaen er en tredje gaveidé. Den minste utgaven blir ikke produsert lenger, så nå har vi bare den største og fineste utgaven til salgs.

 

Jahn Børe Jahnsens bok om Pilegrimsvegen fra Hedalen stavkirke til St. Thomaskirka på Filefjell er å få kjøpt. Når du har lest boka, får du kanskje lyst til å gå pilegrimsleia helt eller delvis, om du ikke allerede har gjort det.
 

 Ingeborg Aaslie og Kjersti Storruste har ”kontrollgått” fra Flåtavatnet til Valdershaugen nå nylig, og forteller at merkinga er intakt. Første del av vårt ansvarsområde, turen over Graslihøgda og fram til Flåtavatnet, vil bli sjekket en av de første dagene etter jonsok.  

 

Kalendere, andre bøker og kort tilbys også, i tillegg til kaffe og nystekte vafler. Mens du venter på en eventuell gjenåpning av Solstad, hvorfor ikke ta en tur innom ”Prestestuggukafeen”?    

 

Helt til slutt, det du først og fremst bør få med deg, hva enten du er her på besøk, er hyttehedøling  eller turist i egen bygd, opplevelsen av Hedalen stavkirke! Omviserne våre har en unik samling gjenstander å vise fram og en spennende historie å fortelle.