Sist oppdatert: 24.06.2008 06:48

Styrkeprøven 2008

BJARNE BERG
 

Den årlige ”Styrkeprøven” – sykkelrittet Trondheim – Oslo  - gikk  lørdag 21. juni.   Årets ritt gikk i relativt bra vær, selv om rytterne opplevde en del motvind underveis.  To deltakere fra Hedalen var med i år

 

Arild Dammen er den virkelige hardhausen som syklet fra Trondheim til Oslo og gjennomførte de 54 milene på 23 timer og 22 minutter. Med det ble han nr. 242 i sin klasse.  

 

– Det ble en fin tur i år også. Til å begynne med var det motvind. Fra Dombås ble det bedre vær, forteller Arild. – Og tida? lurer vi. – Jeg brukte en time mer enn i fjor, men det viktigste er tross alt å komme seg til Oslo...


Etter nye regler fra Norges Sykkelforbund, er laveste aldersgrense i slike sykkelritt satt til 17 år.  Anders Berg Stensrud, som er 16 år, fikk likevel lov til å delta i rittet fra Lillehammer til Oslo fordi han også var med i fjor.  Han gjennomførte den 190 km lange turen på 6 timer og 7 minutter.  Med det ble han nummer 20 i sin klasse.
 


Anders like før start på Hamar
 


Det siste bildet viser at også sykelister må ned på bakken i blant.  Sykkelsporten er en sosial sport der det jobbes i team, så også når de må ”ut i bushen”.   Her ser vi ”Team Fishermans friend” – der de tar seg tid til en liten kollektiv stopp  like ved  Hamar.