Sist oppdatert: 26.06.2008 06:32

Musikkveld i stavkirka

TEKST: GUNVOR HEIENE
FOTO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Med et strålende smil ønsket Ingeborg Aaslie oss velkommen til musikkveld i kirka onsdag 25. juni før organist Guri Amundsplass spilte Høyr kor kyrkjeklokka lokkar, - en folketone fra Skjeberg arrangert av Kjell Mørk Karlsen. Dermed var stemningen på plass, og vi som var til stede, fikk en fin opplevelse i kirka på en ellers helt vanlig sommerkveld.

 


Guri Amundsplass

 

Vi fikk være med og synge Herre Gud ditt dyre navn og ære, en folketone fra Romedal, før Guri fortsatte med flere folketoner på orgel.

 

Kirsten Greaker Heimestøl spilte to stykker av Bill Douglas på klarinett: Open Sky og Infant Dreams. Kirsten tolket disse musikkstykkene på en var og fin måte.

 

Og kvelden fortsatte med mange folketoner i fine arrangement. Her var noe for enhver smak. Min favoritt ble nok Hva er det godt at lande, - en folketone fra Eide arrangert av Kjell Mørk Karlsen. Guri spiller så en blir glad av å høre på.

 

Gerd Sukke leste først to dikt uten musikk og litt seinere leste hun Eg veit i himmerik ei borg mens Guri spilte til. Å høre salmen lest sammen med musikken ga en ny opplevelse av denne mektige teksten.

 

Musikkvelden ble avsluttet med at vi sang Se solens skjønne lys og prakt har ført sitt løp til ende, - en folketone fra Vang i Valdres.

 

En hjertelig takk til de som fikk i stand denne musikkvelden! Det ga mersmak for oss som var der. Og det blir en ny mulighet til en fin opplevelse i stavkirka når det blir musikkveld igjen den 9. juli.


Kirsten Greaker Heimestøl


Gerd Sukke