Sist oppdatert: 30.06.2008 07:55

Liten bjørnefrykt å spore i Vassfaret

ARNE HEIMESTØL
 

Hedalen, Vidalen og Vassfaret kan by på rike naturopplevelser. Noen av dem som er med på å formidle disse, er Vassfaropplevelser. Sist lørdag arrangerte de tur til Festningen. Målet var det berømte bjørnehiet som ble oppdaget i 1902.

Samme dag ble det stort medieoppstyr etter at to turgåere hadde oppdaget en bjørn i nærheten av tettbebyggelsen på Lillehammer. Politiet fant grunn til å varsle beboere i øvre del av Nybu om tildragelsen.


I vårt område ser det ut til at man har et mer nøkternt forhold til bamsene. Flere har sett bjørn de siste årene, og mange har sett spor etter den. For noen måneder siden kom en bjørn ut av hiet sitt på den andre siden av Dyttholtknatten.


Finn og Anders inne i hiet

 
Om frykten for å møte bjørn ikke er så stor, så er likevel vandring i bjørnens rike ikke noe for pyser.  Bjørnens leveområde er ofte i det mest ulendte terrenget oppunder fjellet.  Derfor er det imponerende å se innsatsen til dem som ønsket å bli med på en tur til Festningen.  Veien opp er tung og bratt, selv om avstanden i kilometer ikke er lang.  Men når en først var oppe, så uttrykte alle at det er veldig morsomt å ha vært der. 


Ved hiet

 
Morsomt var det også å høre historien om Rauhåken og kameraten hans som sloss med bjørnen nettopp her oppe. Herfra var Vassfaret var et vakkert skue denne dagen.
 
For dem som ikke ble med lørdag, er det en ny mulighet til en vassfaropplevelser 16. august. Les mer her.


Kos rundt bålet etter besøk i bjørnehiet