Sist oppdatert: 08.06.2008 17:58

Edvart til internasjonal sykkelfinale

MONA STRANDBRÅTEN
 
 
 
Lørdag 7. juni deltok Vilde, Edvart og Olaug på landsfinale i en sykkelkonkurranse som ble arrangert av Gjensidige og NAF. Konkurransen fant sted i Leto-hallen på Dal på Romerike. Edvart kom på andreplass i gutteklassen og skal sammen med vinneren og de to beste i jenteklassen delta i den internasjonale finalen i Slovenia til høsten. De fire skal til sammen utgjøre et landslag.
 
Edvart fikk en flott sykkel som premie. – Man blir flink til å sykle ved å sykle mye, slår den spreke gutten fast. Teorien har han plukket opp både her og der, og nå gleder han seg stort til den internasjonale finalen. – Og hvordan skal du forberede deg til den? lurer vi. – Jeg må sykle mye, kommer det kjapt.

Fin innsats av Vilde og Olaug også
Vilde og Olaug havnet litt lenger ned på lista, men med tanke på at 75 000 elever fra skoler i nesten hele landet (Harstad til Mandal) deltok - gjorde de også en kjempeinnsats. Det var ca. 75 elever som deltok på landsfinalen etter å ha blitt én av de to beste fra distriktsfinalene.


Fra distriktsfinalen
Fra venstre: Olaug, Edvart og Vilde

 
Både teori og praksis
Landsfinalen ble åpnet av ordføreren i Eidsvoll kommune, Terje Teslo. Konkurransen bestod av tre deler. Deltakerne skulle gjennom to forkjellige baner med tilsammen 11 krevende øvelser på sykkel, samt en teoriprøve med 20 spørsmål om trafikkregler for syklende og fotgjengere. De fikk prikker for feil, og vinneren var selvfølgelig den med minst prikker. Teoridelen telte mer ennn den praktiske. Edvart hadde ingen prikker på den praktiske prøven og kun to  feil på den teoretiske delen. Juryen bestod av representanter fra NAF og Gjensidige.
 
Fine premier
Deltakerne fikk alle en fin sekk og drikkeflaske, og fra G- sport, som hadde stand, fikk alle deltakere og ledsagerne en liten ball, nøkkelsnor og kjærlighet på pinne. I tillegg fikk alle hele dagen gratis brus, pølser, rundstykker, kaffe og te.
Vi koste oss inne i hallen (litt kjedelig i det fine været), men de fleste tok seg en dukkert etterpå.
 
Sterk innsats
Moro er det at så mange fra Hedalen kom videre til landsfinalen, og utrolig moro at Edvart skal på internasjonal finale den  26.-29. september. Lykke til Edvart. Vi blir gjerne med å heier:)!
 
En stor takk til lærerne Gunn Karin og Monica som tok initiativ til å melde på 5. og 6. klasse til denne sykkelkonkurransen! Det må bli en tradisjon å delta hvert år.