Sist oppdatert: 15.05.2008 06:44

Ideer og tiltak finnes
Felles markedsføring må til

ARNE HEIMESTØL
 

Grete Østerås var med i markedsføringsgruppa i Småsamfunnsprosjektet i Hedalen i flere år, og i løpet av den perioden ble mange ideer nedtegnet. Hun peker på at arbeidet som ble gjort den gang, bør hentes fram igjen.

Kirka ble nevnt i mange sammenhenger i denne perioden, blant annet i forbindelse med brøtningfestival. Et spel eller tablå ved kirkevangen var en annen idé. Westerdahls reklamebyrå kom også med tanker som kan bearbeides og videreutvikles.

Bryllup over tre dager
– Selv fikk vi veldig positiv respons på Nina og Didriks bryllupsarrangement i 2002, forteller Harry og Grete.
– Hedalen egner seg godt til tredagers bryllup.

Vi startet på fredagskvelden med litt felles forberedelsesdugnad og suppe. Etter vielsen i Hedalen stavkirke, med blant annet flott sang av Cato Skimten Storengen, fikk gjestene orientering/omvising i stavkirken, mens brudeparet dro til elva for fotografering (Helge Nordby).

Selve bryllupsfesten ble holdt på Vassfarfoten – Ildjarntunet er også flott til dette. Hedalssangen var naturligvis med i blant sangene denne kvelden.

Neste dag var det felles frokost. Deretter gjennomførte vi guidet opplegg fra Fledda over fjellet til Bjørke. Sagn, hedalshistorier, Fønhus, Vassfarfolket og krigen var viktige stikkord for fortellerne. Middag og bad ble det ved Aurdalsfjorden.

Harry og Grete tror en slik tredagers pakkeløsning vil fenge mange brudepar hvis det blir markedsført på riktig måte. De viser også til at samarbeid med Vassfaropplevelser kan være én mulighet her.



Kulturtur
Leirskolelærerne våre foreslår også en kulturtur. Denne kan bestå av omvisning på Bautahaugen, brunch på Ildjarntunet eller Solstad, omvisning i kirka, tur fra Fledda til Bjørke med opplegg som bryllupsturen og avsluttende middag i Vassfaret eller på Ildjarntunet/Solstad.

Dette kan også være en pakkeløsning med buss fra f.eks. Oslo om morgenen med retur sen kveld.

Opplevelseskurs
–Kirka vår kan også være aktuelt midtpunkt i diverse opplevelseskurs, -fotokurs, middelalder - historiekurs, forfatterkurs (Fønhus
m.fl.) teaterkurs, korseminarer, male- og tegnekurs, håndverkkurs. Flere ideer ble nedtegnet i forbindelse med Småsamfunnsprosjektets arbeid, og disse bør hentes fram igjen.

Samarbeid
– Samarbeid mellom sentrale aktører må til. Noen av disse kan være Marit og Bjarne Berg (Vassfaropplevelser), Naturfokus v/Ole Jørgen Liodden (fotokurs) og Gudbjørg Fønhus Stensrud. Flere kan nevnes, og de aktuelle bør samarbeide om både tiltak og markedsføring.