Sist oppdatert: 21.05.2008 05:20

Cato Skimten Storengen i utfordrende rolle
Spiller i TV2s dramaserie "Hvaler"

ARNE HEIMESTØL
 

- Jeg gleder med til å spille en karakter som sliter med noe vi vanlige mennesker også opplever. Dette sier skuespiller Cato Skimten Storengen; hedølen som nå er ansatt ved Rogaland teater. Til høsten kan vi følge ham i alle de 12 episodene av TV2s storsatsing på dramaserien "Hvaler".
 

Opptakene starter i disse dager, og manus til de tre første delene er klart. Resten skrives etter at serien er satt i produksjon.

For fire år siden fikk Skimten Storengen prøve seg i TV2-serien "Ran". Der ble figuren han framstilte,  "tatt av dage" i andre episode. Manglende våpenferdigheter ble grundig avslørt.
- Dette har jeg blitt mobbet for i teatermiljøet hjemme i Hedalen, ler Cato.


Cato Skimten Storengen

Så vidt jeg vet, skal jeg delta i alle episodene i "Hvaler", og det gleder jeg meg til. Spennende og lærerikt tror jeg dette vil bli, for denne gangen spiller jeg sammen med kjente skuespillere som Charlotte Frogner, Dennis Storhøi, Lise Fjeldstad, Ågot Sendstad, Anne Marit Jacobsen og Minken Tveitan. Ekstra stas blir det å spille sammen med Charlotte Fogner, for vi gikk i samme klasse på Teaterhøgskolen, forteller Cato.

Om serien
"
Hvaler" er historien om Maria Blix, som spilles av Charlotte Frogner. 29 år gamle Maria er nyutdannet psykolog med store ambisjoner. En dag får hun beskjed om at faren er død. Hun har ikke hatt noe nært forhold til ham, men reiser hjem til Hvaler for å gå i begravelsen og møte familien hun har hatt lite kontakt med de siste ti årene.

Maria er en dyktig fagperson, men møtet med familien og hjemstedet byr på uvante utfordringer.

Mads
Mads (Cato Skimten Storengen) er bosatt på Hvaler. Han har prøvd seg i flere yrker, blant annet som forfatter, men hadde ikke suksess med det. Mads er imidlertid praktisk anlagt og har pusset opp huset Maria skal bo i. 
- Jeg har en snekkerbror som nok er langt mer praktisk enn det jeg er, forteller Cato, og ham rådspør jeg gjerne.

Mads har en rekke påbegynte prosjekter, men få av dem kan sies å være fullført. - Serien er litt koselig - litt morsom og litt trist, sier Cato. - Og er det ikke slik livet er?

Til Hedalen mellom opptakene
Med skuespilleren Cato Skimten Storengen i spissen gjester Rogaland Teater Nordre Hedalen forsamlingshus fredag 30. mai. Med seg har de "Om Kjærlighet og hat", en konsertforestilling som har gått for fulle hus og høstet gode kritikker siden premieren i Rogaland Teaters kjellerteater 18. april. Les mer her.