Sist oppdatert: 28.05.2008 05:47

Har du et hemmelig ønske?

ROLF GUNNAR OLSEN

De fleste av oss går rundt med noen tanker og ønsker om framtida, og noen er hemmelige. Det kjennes godt å ha et hemmelig ønske. Det er godt å oppleve situasjoner hvor det hemmelige ønsket er like ved å gå i oppfyllelse.

Det oppstår en spesiell spenning i kroppen, og oppmerksomheten vår blir veldig rettet mot det som kanskje kan skje. Så skjer det ikke, for det gjør det som regel ikke.

Spenninga blir borte, vi kjenner kanskje en liten skuffelse. Men det blir ikke noe offentlig nederlag, fordi våre tanker og ønsker er bare våre. 

Vi kan starte på nytt og vente på neste mulighet, og våre forventninger er fortsatt hemmelige.

Omgivelsene våre kan kanskje begynne å lure, dersom vi blir litt fraværende i tankene, fokuset blir på noe som bare vi vet. 

Denne spenninga kan i hvert fall jeg kjenne når jeg er på fisketur eller jakttur. Hva jeg ønsker, forteller jeg sjelden, og et konkret resultat blir bonus. Kommer jeg ”tomhendt” hjem, sier jeg kanskje : ”Jeg fikk ingenting, men det var en fin tur.” Jeg forteller ikke om spenninga som var til å kjenne på, når det braket som verst bak meg i skogen. Den kunne ikke forklares, bare oppleves. 

Det er godt for sjelen å ha et hemmelig ønske.

Hvis man forteller om det, er det ikke hemmelig lenger, og omgivelsene blir opptatt av ønsket ditt i stedet for av deg som menneske.