Sist oppdatert: 04.05.2008 17:35

Den store, kloke boken

GRY MERETE GRØNDAL, PROSJEKTMEDARBEIDER I HEDALEN MENIGHET
 

Å arbeide med barn og ungdom i forhold til Bibelen kan være utfordrende. I dagens samfunn føler jeg at boka har blitt mer og mer utilgjengelig for de yngre. Det er kanskje ikke den boken man leser fra perm til perm i ung alder. Da kan den fort virke skremmende og uoverkommelig. Fortellingene og lignelsene som vi voksne ofte ser på som barnevennlige og lette å formidle, kan fremstå som uforståelige for et barns øyne.
 

Bibelen ble skrevet for mer enn 1900 år siden av mennesker med en annet erfaringsbasert forståelse enn dagens ungdom. Er det rart at ikke alle klarer å forholde seg til tekstene eller finne forståelsen som åpner for herligheten i ordene? Det er mange av oss som vet hva som gjemmer seg i denne skattekisten. Gjennom å lese ordene med åpne hjerter og et sinn vendt mot himmelen, kan man oppleve noe av det flotte, trøstende og oppmuntrende som Bibelen/Guds ord har å gi.
 

Men hvordan hjelpe barn og unge til å oppleve dette? Personlig tror jeg mye av det har med modenhet å gjøre, men er det en sans man utvikler tidlig og som kan tilfredsstilles hos barn, så er det jo nysgjerrigheten. Det å få lyst til å lete seg frem til steder i Bibelen som de kjenner fra norsk kultur og fra historiene som har blitt formidlet fra foreldre, søndagsskoler, kirken, skolen og lignende.

 

Med dette i tankene har jeg laget en liten Bibelmix som jeg først og fremst ville dele med konfirmantene og 5. Klasse i arbeidet mitt med Bibelen. Etter litt ettertanke har jeg sett at dette er en noe jeg ville dele med flere.


For mange har opplevelser i forhold til Bibelen. Det kan være bibelsitater som hjelper oss gjennom situasjoner, eller historier som ikke er typiske og som man fort glemmer. Da bør vi dele dem med hverandre. Hjelpe hverandre å finne frem i den store kloke boken. Boken som er gitt oss av Gud for å bli kjent med han og bli veiledet til et liv i hans navn.
 

En velsignet vår til dere alle!
 

Skriv gjerne ut Bibel-mixen, legg den inn i Bibelen din og start en deling med dine venner og nærmeste!

 

  • Her finner du Bibel-mixen.