Sist oppdatert: 01.03.2008 17:23

Hovlandsrennet på ski

JAN-ARILD HEGDAL

 

Hovedlandsrennet på ski arrangeres denne helgen på Savalen. Rennet regnes som NM for aldersgruppen 15 og 16 år. Fra Hedalen deltok Anders Berg Stensrud og Aleksander Hegdal.

Fredag 29. februar ble sprint fristil arrangert. Guttene gikk først en 800 meter prolog, deretter ble de 30 beste løperne inndelt i heat. I prologen ble Anders nummer 93, som var kun 4 sekund for sent til å nå kvartfinalen. Aleksander ble nummer 222 i prologen, av de 250 løperne som stilte til start.


Anders

De som ikke klarte å kvalifisere seg til kvartfinalene fikk tilbud om å delta på langrennscross. I 2008 er tilbudet en prøveordning, med tanke på at det skal bli en offisiell konkurranse på sikt. Løypa inneholder momenter med kuler, hopp, slalåmporter og baklengsporter. Aleksander deltok i den utfordrende løypa og ble nummer 31 av over 70 startende.


Aleksander

Lørdag 1. mars stod 7,5 km klassisk med enkeltstart på programmet. Løypene på Savalen er noe av de tøffeste som guttene noen gang har gått med bratte bakker oppover og bratte bakker nedover som ikke gav mye hvile. I den tøffe løypa gikk Anders et bra renn og ble nummer 88. Aleksander ble nummer 217.