Sist oppdatert: 30.03.2008 08:33

LHLs vårfest

TEKST: ELDOR BRÅTHEN
FOTO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Omlag et halvt hundre personer var samlet på Nordre lokalet torsdag kveld da Ingrid Gunderhuset ønsket aktører og publikum hjertelig velkommen.  Hedalen Sangkor sang latin, engelsk og norsk under Kjell Ivar Vestrom sin ledelse.
 

Arne G. Perlestenbakken viste eldre og nyere lysbilder fra Hedalen, med dertil egnet musikk, og var litt bekymret fordi han kom med noe som enkelte hadde sett en gang før. Undertegnede hørte med til disse og våger å si at Arnes bekymring var ganske så ubegrunnet. Arnes lysbildeprogram er skikkelig bra.

 

Gjenkjennelse gir litt ekstra, og både gamle og nye seere var takknemlige og fornøyde. Etter Arne var det gratis bevertning og salg av årer. Mye mat og mange gevinster. Gevinstene forsvant, og det gjorde jammen mesteparten av maten også.
 

 

I andre avdeling ble ordet gitt til kretssekretær i LHL, Ragnar Imset, som hadde tatt turen fra Hamar, og nå er det jeg må tilstå at notatene mine antakelig ligger igjen et sted på Lokalet. Temaet var ”forandringer”, og jeg tror programtittelen var: -En lyrisk vandring i tid og sted.
 

Vi fikk i hvert fall høre mange bra dikt av forskjellige lyrikere. Rikest representert var nok Rolf Jacobsen, og Rolf Jacobsens lyrikk går det an å tilbringe en del tid sammen med. Vakker natur finnes mange steder i landet vårt, bl.a. i Snøhettaområdet, og Imset  er utvilsomt en våken og dyktig fotograf. Helt mot slutten kom et par bilder fra Hedalen på lerretet. De bildene  var tatt med mobil samme ettermiddag. Hva de får til disse som behersker teknikkens vidundere!
 

Kommentarene var iblant tankevekkende. Mye forandres, med og uten menneskers hjelp, og det gjelder om å snu vanskeligheter til noe bedre, slik for eksempel LHL gjør det gjennom ulike tiltak.

Ingrid G. delte ut blomster, og sangkoret avsluttet med en irsk folketone og Shalala.


 

Jeg for min del avslutter med å takke for en trivelig kveld og minne om at Hedalen Sangkor inviterer oss alle 26. april. Dekka bør så absolutt ta dekka ein tur!