Sist oppdatert: 31.03.2008 06:59

DnBNOR Cup

TEKST: LEINY VIBEKE HARTVIGSEN, MIRIAM HAUGEN OG JAN-ARILD HEGDAL
BILDER: RUNE STENSLETTE, JAN-ARILD HEGDAL, HILDEGUNN KILLI, BENTE BRENDEN OG MONA STRANDBRÅTEN
 


Først av alt: GRATULERER til alle spillere, trenere og dommere som har vært på Fagernes i helga. Dere har gjort en strålende innsats alle sammen. Dette lover bra for resten av fotballsesongen!

 

Småjenter

Det første laget fra Hedalen som var i aksjon, var småjentelaget. De spilte innledende runde i Valdreshallen på onsdag. Der møtte de Fagernes, Vang og Bagn. Jentene leverte flott innsats og godt spill i alle 3 kampene. Det ble uavgjort mot Fagernes og seier mot både Vang og Bagn.

 

Med disse flotte resultatene så kvalifiserte jentene seg til sluttspillet. Lørdag gikk turen på nytt til Valdreshallen og sluttspill. Jentene møtte Aurdal/Leira i første kamp, en kamp som de vant med stor innsats. Dette gjorde at jentene spilte seg frem til semifinale. I semifinalen møtte jentene Fagernes, i denne kampen ble Fagernes for sterke. Det ble et knepent ettmålstap. Siste kamp for kvelden var bronsefinale mot Øystre Slidre/Rogne, kampen endte med tap. Jentene ble nummer 4 i turneringen og fikk med seg hjem en flott pokal.

Siri Berg Stensrud, Sunniva Berg, Ingunn Fossholt, Stine Fekjær Skogly, Mona Ildiko Hegdal, Hanne Bjørgan, Renate Kjensrud

 

Smågutter

Det andre laget, som også inneholdt spillere fra Hedalen, som var i aksjon på onsdag, var det sammensatte småguttelaget Bagn, Begnadalen, Hedalen (Bagn1). Dette laget spilte uavgjort 0 – 0 mot Skrautvål/ØSIL/Rogne 1. Deretter vant de 6-1 mot Ulnes og 4 – 1 mot Slidre/Røn. Dermed var det klart for sluttspill for dette laget også.


Sluttspillet foregikk lørdag kveld, og i første kamp vant gutta fra Sør- Aurdal  4 – 3 mot Aurdal/Leira 1. Dermed var det klart for semifinale. Den gikk mot Skrautvål/ØSIL/Rogne1. Her ble det tap 2 – 0. Bronsefinalen mot Skrautvål/ØSIL/Rogne 3 endte også med tap 4 -1. Det ble dermed også 4. plass for dette småguttelaget.

 

Vi hadde et samarbeidslag i smågutteklassen til. Dette laget spilte kamper på torsdag og Her ble resultatene. Bagn/Hedalen/Begnadalen2 – Aurdal/Leira2  0 – 4.

Bagn/Hedalen/Begnadalen2 – FK Vang 2 -0

Skrautvål/ØSIL/Rogne3 – Bagn/Hedalen/Begnadalen2 2 – 2. Dette holdt ikke til sluttspill.

Torsdag var det to lag til med spillere fra Hedalen som spilte.
 

Lillegutt

I klassen lillegutt stilte vi med to samarbeidslag med Begnadalen. Det ene laget spilte på torsdag og da ble resultatet 2 seire mot ØSIL/Rogne 1 og Sli og ett tap. På fredag så var andrelaget i aksjon, og da endte det med en uavgjort og to tap.

 

Lillejente

Også i klassen lillejente så har vi samarbeidslag med Begnadalen. Dette laget vant én kamp, tapte én og spilte én kamp uavgjort.

 

Lørdag så er det minilag dag i Valdreshallen. Da spiller alle minigutt og minijentelagene i tillegg til at det er sluttspill i smågutt/jente klassen.

 

Minigutt

I år stilte vi med et rent hedalslag i klassen minigutt. Disse gutta spilte en uavgjort og tapte to kamper.
 

 

Minijente

Også minijentelaget vårt er et samarbeidslag med Begnadalen. Disse jentene vant en kamp, spilte en uavgjort og tapte en kamp.

 

Knøtt

Søndag var kanskje den aller morsomste dagen i Valdreshallen. Da var det alle knøttelagene fra hele Valdres som slapp til på parketten.  Fra Hedalen reiste 11 jenter og gutter i alderen 5 til 8 år  spente oppover for å sparke fotball.

 

Hedalsknøtta spilte først kampen mot Øystre-Slidre/Rogne 2. Valdreshallen er gedigen i forhold til gymsalen i Hedalen, og det var nok litt skummelt i starten. Dommere blåste og pekte og ballen fyker hit og dit. Tribunene var fulle av stolte foreldre og det viktigste – det er kjempemoro. Kampen endte med 3-0 til motstanderen, men så hadde de spilt en kamp før.

 

Neste kamp var mot Aurdal/Leira 2. Gjengen fra Hedalen var nå blitt varme i trøya – de sprang, hoppet og sparket. Resultatet ble 5 – 0 til motstanderen, men hva gjør det så lenge alle har det gøy?

 

Slidre/Røn 2 var dagens siste motstander og nå var det blitt driv over spillerne fra Hedalen. Ni og et halvt minutt av kampen foregikk på Slidre/Røns banehalvdel. De kjempa og sparka og skjøt på mål. Trenerne på andre enden av banen, begynte å bli nokså desperate etter å få bytte ut spillere. Alle måtte jo få spille i siste kampen. Og i panikken gikk det galt. Den ene treneren sprang over hele banen, hentet hele laget til bytting, og mens alle fra Hedalen sto ved siden av målet – scoret Slidre/Røn 2. Resultatet ble derfor 1-0 til Slidre/Røn 2. Men som Julie sa etter kampen: ”Det var Mona sin feil altså!”
 

 

Flotte premier og mye applaus under premieutdelingen. Mikkel Brager fikk Sjarmørprisen i form av en fotball og det er godt gjort i konkurranse med 130 andre knøtter. Lina, Herman, Silje, Lars Andreas, Ole Morten, Julie

Tuva, Kristin, Mikkel, Ådne, Mia

 

    
En ekte sjarmør: Mikkel Brager
 

 

 

 

 Dommere

Hedalen IL var også representert med fire dommere i turneringen. Alle fire dømte flere kamper på onsdagen, noen av dommerne dømte flere dager, også i sluttspillet var Hedalen representert med dommer. De fire som representerte Hedalen var Petter Grønbeck, Aleksander Hegdal, Kristian Nordby og Svenn Olav Fossholt.  
 

 

 

 

Også tilskuerne koser seg på DnbNor-cup.