Sist oppdatert: 02.11.2008 07:55

Høstfest i Ildjarnstad 4H

KRISTINE BAKKE
 

Så var det høst, og et nytt 4H-år var over. Lørdag 25. oktober var det duket for fest for Ildjarnstad 4H. Laget har i år hatt 42 medlemmer, og i år er det fire seniorer som er ferdige med sine ni år som medlemmer, Marit Fossholt, Mari Grøv, Sondre Digene og Kristine Bakke får plaketten i mars.

Kristian og Kristine ledet oss gjennom programmet. Kveldens høstfest var en del av årets 4H-oppgave for Sondre, Kristian og Kristine. De hadde informasjon som oppgave.Kvelden ble åpnet med en sang fra den nye filmen Camp rock, This is me ble framført av Vilde og Stine, etterfulgt av spisekonkurranse, der det var om å gjøre å spise en tallerken med krem (med litt hemmelige ingredienser gjemt nedi) fortest, for så å hoppe tau etterpå. Det var kun én som klarte det, Rønnaug Øverby, hun slo ut både Torolv og Roy Atle.

Det er mange talentfulle ungdommer i Hedalen, og flere av dem er med i 4H, blant annet sang Caroline og Olaug Hallelujah for oss, med pianoakkompagnement fra Inger Olea og Anne på gitar.

Joakim hadde i år hatt båt og båtliv som 4H oppgave, og han testa publikums kunnskaper om knuteknyting. Det viste seg at knuter, det er ikke bare, bare!

Vi fikk også oppleve Over the hills and far away, som originalt er med Nightwish, men i kveld fikk vi oppleve det sammen med Olav Tidemann.

I disse dager går Mot i Brøstet i reprise på TV, men denne kvelden trengte vi ikke å sette oss foran TV-en for å oppleve den morsomme gjengen, for Renate, Frida, Hanne, Ola, Joakim, Christian dramatiserte bryllupet mellom Henry og mammaen til Nils Elna for oss.

Vi var veldig glade for at Anne og Eirik ville synge for oss. De gledet oss med sangen So far Away.

En rekke av medlemmene hadde 4H-oppgava ”På setra”. De viste en film om hva de hadde gjort den uka de bodde på setra. Ut fra filmen så det ut som om de hadde hatt en lærererik og morsom oppgave.
Før kaffepausa ble det vist en lysbildeserie om 4H året.

Informasjonsgjengen hadde satt sammen en serie med bilder som fortalte hva medlemmene hadde vært med på i løpet av året. De hadde blant annet vært med på Daff-kurs, storkurs, fylkesleir på Frya i Gudbrandsdalen og landsleir i Austrått i Sør-Trøndelag.

I matpausa ble det servert kaffe, brus og kaker. Og i tillegg ble det solgt lodd, og som vanlig, og til Ildjarnstad 4H klubbs store glede ble alle loddene solgt.

Etter en god pause starta det opp igjen med at Kristine fortalte om sin veg til plaketten.

Så var det på tide med loddtrekning. Medlemmene fikk som alltid lov til å stå framme og vise fram gevinstene før de ble levert til de heldige vinnerne. Og i år gikk fruktkurven til han Hans.

Siste innslag fra medlemmene var en sjekketriks konkurranse. Der fikk Ola Johnny, Mikkel, Jon og Sondre vist seg fra sin beste side. Og dama de skulle sjekke opp, var Tone Kjensrud. Konkurransen var tøff, men Tone ble mest sjarmert av Mikkel. Han seiret med replikken, ”Slo du deg, da du falt ned ifra himmelen?” De fikk i premie være hverandres date resten av kvelden, med kjærlighet på pinne og melkesjokolade-hjerter.

Helt til slutt kom vi til det alle medlemmene hadde venta på hele kvelden, selve merkeutdelina. Torunn Bolstad kom i år for å dele ut merkene. Torunn ,som har vært 4H-instruktør i Akershus 4H i sju år, kjenner godt til organisasjonen vår. Hun fortalte om det å være medlem, prosjektene og programmet. Før hun presenterte alle 4H-erne, fortalte hvilken oppgave de hadde hatt og delte ut merkene.
Inger Olea fikk en blomsterbukett som takk for det store arbeidet ho gjør i klubben.

Vi avsluttet kvelden med 4H-løftet og gnisten. Vi lover å arbeide mot det mål å bli en ungdom med, klart hode, varmt hjerte, flinke hender og en god helse.