Sist oppdatert: 14.11.2008 07:20

Tredjeplass på Siggen

TEKST: ARNE HEIMESTØL
FOTO: JARLE AUREN
  Det er ikke rart det blir felt bra med elg i Hedalen. Nylig kom Jarle Auren sin hund, Siggen, på tredjeplass i NM for løshund 2008 på Kongsberg.

Den tre år gamle svenske jämthunden ble bedømt i jaktaktiviteter både i Hedalen og på Hadeland. Hver hund skal være ute i minst seks timer og bedømmes på ti forskjellige momenter. Ut fra oppførsel og egenskaper regnes det ut en poengsum. For Siggen sitt vedkommende betød dette at han først ble én av 23 kvalifiserte hunder, og i NM ble det altså tredjeplass.

Søyk med vett!
– En elghund må blant annet være flink til å få elgen til å stå i ro slik at jegeren kan lure seg inn på den, forteller Jarle. Gode elghunder forstår spillet.  – Noen hunder søyker slik at elgen blir opptatt av dette. Mindre gode jakthunder skremmer elgen vekk. – Og dere gir vel elgene kurstilbud også? undrer vi... Men det har ikke hedalsjegerne tenkt på, opplyser Auren.
Siggen uttrykker tilfredshet med premieringen, for på ham vanket det hundefor av beste slag. Diplomet og jaktradio delte han høflig med sin herre.