Sist oppdatert: 15.11.2008 07:56

Sagn og soge

SIGRID HAUGEN
  Et nytt hefte av Sagn og Soge i Søndre Ourdahl er nå i handelen. Det koster 120 kroner og er til salgs i dagligvarebutikkene i hele kommunen, og på de tre bibliotekavdelingene.

Sør-Aurdal Historielag har gitt ut Sagn og Soge annethvert år siden 1982 - årets hefte er således nummer 14 i rekka. Skriftkomiteen prøver hver gang å lage et hefte med allsidig stoff fra alle deler av kommunen. Teamaer som kan interesse ung og gammel, mann og kvinne, eldre og nyere historie. Det som er nytt i dag, er historie i morgen.

Som et av komitemedlemmene sa det under presentasjonen på biblioteket på Bagn torsdag kveld: "Ein må snart vara over 60 år for å veta koss ein sett opp ei hes!" Arbeidsliv og levemåte som vi eldre er vokst opp med, er ukjent for dagens unge. Derfor er det viktig å skrevet historia ned mens det ennå er noen som husker og kan fortelle.

Allerede nå oppforderes DU til å komme med stoff til neste hefte. Ønsker du ikke å skrive sjøl, kan en av oss i komiteen skrive ned det du forteller. Komitemedlemmene er: Arvid og Gunvor Thorsrud Berg, Kristian Berglund, Trond Bråten, Siri Olea Gjerdalen, Sigrid Haugen og Anette Hougsrud.

Vi håper du finner årets Sagn og Soge interessant - GOD FORNØYELSE!