Sist oppdatert: 28.10.2008 11:43

Gir ut lærebok om digital fotografering

ARNE HEIMESTØL
 

Ole Jørgen Liodden er ute med sin tredje bok, Nordens første lærebok om digital fotografering – en viktig ressurs for alle som ønsker å fotografere landskap, fugler, dyr, makro, friluftsliv og motiver utendørs. Boka er trykt i 3500 eksemplar.

Naturfoto - Digital kameraglede retter seg spesielt mot brukere av speilreflekskamera. Den kan brukes som oppslagsbok der en henter tips, men vil også være et velegnet hjelpemiddel dersom en ønsker å drive med profesjonell fotografering. Dette handler om mer enn å trykke på utløserknappen – det forstår vi når vi studerer denne læreboka på vel 200 sider. Se innholdsfortegnelsen her og her.
Boka er lagt ut for salg hos Livi og Joker i Hedalen.

Ole Jørgen har ikke bare sans for fotografering, han er også god på design, og i denne boka viser han at han i tillegg mestrer å formidle fagstoff slik at også amatører kan lese seg opp til å bli bedre fotografer. Vi spår at boken vil bli et flittig brukt læremiddel ved utdanningsinstitusjoner som underviser i digital fotografering og bildebehandling.

Gode presseomtaler

Boken har nettopp kommet ut, og noen omtaler og intervjuer er på plass.

Boken er både profesjonell og gjennomført, i tillegg til at den er lettlest, informativ og samtidig flott å se på. Skal du skaffe deg én bok om naturfotografering, så bør det være denne.

Boka gir deg videre viktig informasjon om hvordan du kan mestre den digitale hverdagen. Du finner du mange praktiske fotoråd og bildeeksempler både på vanlig fotografering og spesielt når det dreier seg om naturfotografering. Boka gir viktig informasjon og teori om utfordringer og praktiske løsninger knyttet til den digitale fotograferingen. Enten du er amatør eller viderekommen vil du finne mange inspirerende og nyttige fotoråd i denne boka.

Liodden har tidligere gitt ut disse bøkene:

Mer om forfatteren

Ole Jørgen Liodden bor sør i Hedalen. Her er det kort vei til Vidalen og Vassfaret, og det er ikke få fototurer han har lagt ut på i nærmiljøet.

Men han har også reist, og reiser fortsatt, på fotoekspedisjoner til andre deler av verden. Blant annet har han vært på Svalbard, i Antartktis, Alaska, Afrika, New Zealand og Sør-Amerika. Naturfoto - Digital kameraglede inneholder bilder fra flere av disse foto-ekspedisjonene.

I 1998 etablere Liodden firmaet Naturfokus. Siden 2003 har denne virksomheten vært fulltidsgeskjeft med stadig nye prosjekter, som bøker, kursopplegg og fotoekspedisjoner.

Tirsdag 28.10. legger han ut på ny en tre-ukers fotoekspedisjon, og denne gangen er målet Antarktis. I 2009 blir det nye ekspedisjoner til Svalbard og New Zealand.