Sist oppdatert: 07.10.2008 07:16

Hedalen.no sett fra Kobe i Japan

MARIE STUGAARD 

Hver gang flyet er på vei ned i Osaka bukta (et område med dobbel Norges befolkning!), og tåka, som nok mest er forurensing, ligger tjukk på toppen av alle bygningene, og du knapt nok ser noe grønt i horisonten, og den tunge lufta møter deg i ankomsthallen på flyplassen, da er lengselen heim til Hedalens daler med frisk fjell-luft som størst...

Og det er da jeg neste morgen så fort som råd er, får kobla meg til Internett og slått opp på Hedalen.no... 

For som langt utflytta hedøling er fortsatt heimbygda nær, og den ble enda nærmere da Hedalen.no kom på nettet....

Aviser er greitt nok det, men det blir liksom gammel nytt her da, før vanlig post når denne andre siden av kloden... etter ei uke eller vel så det. 

Hedalen.no har de innslag og oppslag en lokalavis skal og bør ha, men i tillegg er det den lille ”piffen”, som gjør den til noe ekstra. Det er varierte innslag, avhengig av hva som skjer i lokalsamfunnet og ellers i samfunnet. Og oppdateringen skjer raskt og kontinuerlig.

I tillegg vil jeg gjerne berømme det svært gode bildematerialet, som også oppdateres hyppig. Et godt bilde (- eller to) kan si mye mer enn ord! 

Jeg har også vært inne på de ”ordentlige” lokalavisene i vårt distrikt, som f.eks. Valdres, Oppland Arbeiderblad og Ringerikes Blad. Men jeg kan med hånda på hjertet si at Hedalen.no er mye bedre enn disse! 

Jeg synes iallfall selv jeg er en erfaren bruker i Internett, både i faglig sammenheng og i forbindelse med dagligdags bruk. Og jeg mener at Hedalen.no er en av de beste sidene jeg bruker. Oppslagene har nyhetens interesse, og det finnes noe for enhver smak. Hedalssidene er ikke bare gode i seg selv, men det er også et svært bra utvalg med lenker til aktuelle temaer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt... 

Selvsagt skal jeg ikke stikke under en stol at ”sladder” fra lokalmiljøet står høyt i kurs, det er jo en del av den menneskelig natur, og i så måte er jeg intet unntak, og jeg får da også tilfredsstillelse på Hedalssidene. 

Med nesten heile slekta i Hedalen, er det jo selvklart at jeg følger med på Hedalen.no for å se etter kjente og kjære, om det er noen bilder eller noen som har skrevet noe der! Dette er absolutt en viktig faktor til at jeg nesten daglig er inne og titter på sidene. 

Mer enn en gang har jeg stolt vist fram web-sidene til venner og bekjente her! Se her kommer jeg fra!!!

Og det er en stor fordel for de to ungene mine som kan følge med i lokalsamfunnet der som bestemor og bestefar bor. Og en gang i blant har bestefar med kyra sine vært litt aktør i bygda, til tross for sin høye alder. Klart det er moro for dem!  

Været er til og med interessant, med lenken til web kameraet i Søbekksetervegen! Skal tru å slags vær det er hos ho bestemor og han bestefar idag!

Det er ikke mye snø her i Kobe, og når vi savner vinteren på sitt beste, med superkalde, måneklare vinternetter og gnitrende snø (trodde vel egentlig ikke jeg kom til å savne det da jeg vokste opp i Hedalen, men!) - det er da jeg tar en titt der i Søbekksetervegen, Ååååhhh! Nå skulle vi gått på ski i Hedalsfjella! 

Med Hedalen.no kommer hverdagen i bygda oss nær, i tekst og bilder. Vi er langt unna men allikevel nær, takket være Hedalen.no.

Jeg føler meg kanskje faktisk nærmere Hedalen - og bruker nok sikkert mer flittig Hedalen.no enn om jeg hadde bodd i Norge. 

En stor hjertens takk til Hedalen.no – for at jeg og familien her kan ta del i nærmiljøet i Hedalen!