Sist oppdatert: 09.10.2008 07:21

God start på elgjakta

TEKST: ARNE HEIMESTØL
FOTO: GUDBRAND JORDET
 

Fra flere jaktlag meldes det om god start på elgjakta, og mange har felt minst halvparten av kvoten. Det ser ut til å være bra med elg, og ennå er det godt håp om å komme i mål, for elgjakta varer ut oktober.

Snøen som kom i helga, har smelta igjen nede i liene. Det er bra for jakta, for det gjør det lettere å komme seg på skuddhold av elgen.

Store okser
I Bukkeberget jaktlag har en felt tre av fem dyr. Øyvind Jordet skjøt en diger elgokse, men denne var skadet slik at den måtte kasseres. Om dyret for eksempel hadde vært i slåsskamp eller om det var påkjørt, vites ikke. Hermann Sukke har felt en 12-tagger som veide 266 kilo.

Vassfaret
Bjarne Berg jakter flere steder. I jaktlaget hans i Vassfaret har en til nå felt 9 av 10 dyr. – Jeg tror det er mindre bjørn i år enn det det har vært siste årene. Dette kan være en medvirkende årsak til at det har vært lettere å komme inn på elgen.
Berg forteller at han har felt en 13-taggers elgokse. Den veide 210 kg.

Blind ku
Tre uker før elgjakta startet ble det ved Busuvatnet observert ei elgku som oppførte seg rart. Viltnemnda ble kontaktet, og da Ole Arne Huset kom til stedet, fant han straks elgen. Da han nærmet seg kua, gikk den ut i vannet og svømte i ring. Den så imidlertid ut til å være i bra form, så noe mer ble ikke gjort.

Tidlig i jakta ble det samme dyret sett i Fledda. Den stod midt i veien og ville ikke flytte seg. Jaktlaget på Vestsida ble varslet. De fant kua, og da jegerne nærmet seg, sprang den rett på ei buske. Dyret ble felt, og nå oppdaget jegerne at elgkua var blind; den manglet pupiller.
– Det er svært sjelden at en finner blinde elger, sier Huset. Elgkua var gammel, men den hadde klart å få i seg mat. Hvordan den hadde funnet veien fra Busuvann til Fledda, kan vi undre oss på.