Sist oppdatert: 14.09.2008 10:39

Svenn Olav ble årets HILMAR

HELGE NORDBY
  Etter at idrettslagene i kommunen fikk kulturprisen i 1997 valgte den gangs styre for HIL å bruke kulturprisen til å etablere en egen pris - årets Hilmar. Prisen er idrettslagets høyeste honnør for innsats - så vel sportslig, praktisk som administrativt. Den skal gi fortsatt spire til motivasjon hos mottakeren og til andre medlemmer som ser at innsats nytter.I de 10 årene prisen er blitt tildelt, har det ikke stått på forslag om verdige vinnere. Morten Vestrom var den første, og så Anders Hendis, Ola Jonny Fossholt, Harald Kjensrud, Kjell Bakke, Anny Perlestenbakken, Inger Fossholt, Roger Kjensrud, Anders Berg Stensrud og Gunnar Fossholt.

Tradisjonelt har prisen "Årets Hilmar" blitt utdelt på fotballavslutningen hver høst. I år gjorde vi et unntak og delte den ut på 100-årsmarkeringen – rett og slett fordi årets prisvinner har vært med i 100 sesonger…. Som det stod å lese i et av forslagene som kom inn til årets Hilmar.

Etter å ha lest litt mer om vedkommende, måtte jeg innse at det går an. Forutsetningen er bare at en er levende opptatt av det en er engasjert i. Når det til gjengjeld er forenlig med den største aktiviteten til Hedalen idrettslag, ja da er den en Hilmar verdig….. Hør så her. Prisvinneren har:

  • spilt fotball i 40 sesonger

  • vært trener for Hedalen damelag

  • vært trener og lagleder for aldersbestemte klasser i x antall år

  • vært fotballdommer i flere sesonger

  • er dommeransvarlig nå

  • hatt flere styreverv

  • vært, og er, en inspirator for mange unge gutter og jenter

  • ikke tatt fotballen bare som en lek, men med seriøsitet for både utøvere og tilretteleggere, slik at fotball-leken blir vellykket

Summerer vi dette så er vi nok på 100-sesonger og vel så det. Årets Hilmar heter Svenn Olav Fossholt

Vanskelig å legge opp

ARNE HEIMESTØL

Svenn Olav kunne fortelle at han startet fotballag for damer i 1987. – Dette hadde jeg visse baktanker med, innrømmer han. I 1992 giftet han seg med Beate, en av lagets spillere, og han hadde lovet henne at nå skulle han legge opp.

Det løftet holdt han dagen etter bryllupet, men ikke lenger. – Det ble nemlig hardt å se de andre karene dra på trening, så aktiv idrett har det blitt helt til nå. Midtbanespilleren og spissen er fremdeles en del av Valdres 3, et oldboyslag i 5. divisjon.

Dessuten er Svenn Olav fotballdommer, og her har han møtt seg selv i døra en rekke gang. På fotballbanen har han nemlig vært kjent for sine frimodige kommentarer til dommeravgjørelser. Slike ytringer blir sjelden høyt verdsatt, men heller honorert med kort – vanligvis av det gule slaget. – Det har kun blitt to røde i alle de år jeg har vært med, smiler Svenn Olav.